Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Σκουρλέτης: Δεν προβλέπεται περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκουρλέτης 
Διαβεβαίωση του Πάνου Σκουρλέτη ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
 «Ο διαχειριστής των δικτύων υψηλής τάσης, ο ΑΔΜΗΕ, υπήρχε το αίτημα από τους δανειστές να ιδιωτικοποιηθεί. Η βάση αυτού του αιτήματος ήταν να μην είναι μια θυγατρική της ΔΕΗ, όπως είναι τώρα ο ΑΔΜΗΕ, για να χειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, αλλά να είναι ένας ιδιωτικός φορέας, ο οποίος να είναι πιο αντικειμενικός απέναντι στη δημόσια ΔΕΗ
και τους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας.
Η δικιά μας αντιπρόταση είναι ναι, βεβαίως να φτιαχτεί μια ξεχωριστή από τη ΔΕΗ εταιρεία δημόσιας τάσης, αλλά να είναι δημόσια. Να μην πάρουμε από τη ΔΕΗ τα πάγια, δηλαδή όλα αυτά τα δίκτυα που κοστίσαν στον ελληνικό λαό δισεκατομμύρια που έχουν φτιαχτεί τις τελευταίες δεκαετίες», τόνισε μιλώντας στον Realfm 97.8  o υπουργός Περιβάλλοντος.
Στο ερώτημα τι θα γίνει με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ο ίδιος απάντησε:
«Όταν μιλάμε για απελευθέρωση της ενέργειας στην Ευρώπη διαφορετικά το εννοεί ο καθένας. Συνήθως πίσω από την απελευθέρωση, κάθε κράτος θέλει να ενισχύει τα δικά του εθνικά συμφέροντα, αυτές οι προτάσεις δεν είναι ουδέτερες.
Υπάρχει ένα πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπει κάποια πράγματα για την ΔΕΗ, εμείς θεωρούμε ότι θα πετύχουμε και έχουμε πετύχει να γίνει αυτή η συζήτηση, τουλάχιστον, αποδεκτή να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.
Ερωτηθείς αν το κράτος θα κρατήσει ολόκληρη τη ΔΕΗ ή ένα κομμάτι της θα περάσει σε ιδιώτες, είπε:
«Αυτή την στιγμή ένα μέρος είναι σε ιδιώτες. Δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Θα κρατήσει το πλειοψηφικό πακέτο».

Read more: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου