Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Π. Σκουρλέτης: Απόψεις που θέλουν να καθορίσουν τη σύνθεση της κυβέρνησης στους κύκλους των δανειστών


 
Είναι φανερό πως μέσα στους κύκλους των δανειστών υπάρχουν απόψεις που επιθυμούν διακαώς να καθορίσουν τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, υποστηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στη Real News.
«Προφανώς μια τέτοια διάθεση έχει πολιτικό υπόβαθρο και στόχευση» σημειώνει και προσθέτει: 
«Θα μιλήσω για το δικό μου χαρτοφυλάκιο. Στην ενέργεια
γίνανε τόσο πολλά τον τελευταίο χρόνο, όσα δεν είχαν γίνει ποτέ άλλοτε σε αντίστοιχο χρόνο. Ο απολογισμός μας έχει αδιαμφισβήτητα θετικό πρόσημο. Ενώ στα ζητήματα της εξωτερικής ενεργειακής πολιτικής η χώρα πρωταγωνιστεί στη υλοποίηση μεγάλων έργων, που την καθιστούν περιφερειακό ενεργειακό κόμβο. Δεν είμαι βέβαια πρόθυμος να υπηρετήσω τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων του προγράμματος Σαμαρά – Βενιζέλου, που είναι εκτός της συμφωνίας που υπογράψαμε. Αναφέρομαι, όπως καταλάβατε, στην καταστροφική και αδιέξοδη πρόταση για την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ».
Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για «απουσία ενός συλλογικού καθοδηγητικού πολιτικού κέντρου φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και σε αρκετές περιπτώσεις επηρέασε και το αποτέλεσμα». 
Πρόσθεσε ότι αυτό ακούστηκε κατά κόρον στη διάρκεια του Συνεδρίου και επισήμανε πως η εκλογή των νέων οργάνων του κόμματος πρέπει να συμβάλει στην κάλυψη αυτού του κενού.
Ερωτηθείς αν στο συνέδριο υπήρξαν στιγμές που σε προσωπικό επίπεδο ένιωσε έλλειψη αλληλεγγύης, απάντησε: «Δυστυχώς ναι. Και το θεωρώ απότοκο της έλλειψης αυτού του πολιτικού κέντρου που αναφέρατε πριν. Την αλληλεγγύη την βρίσκαμε, όμως, στα απλά στελέχη και τον κόσμο της Αριστεράς».

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου