Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Το στοίχημα του Π. Σκουρλέτη

Σήμερα, εκτός απροόπτου, κρίνεται το στοίχημα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη για την έκβαση της αποκρατικοποίησης του 24% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)-θυγατρική κατά 100% της ΔΕΗ.

Το στοίχημα του Π. Σκουρλέτη
Ως γνωστόν, με πρωτοβουλία Σκουρλέτη προτάθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος απόσχισης του Διαχειριστή από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ώστε να αποφευχθούν η συνέχιση της πώλησης του 66% του ΑΔΜΗΕ και η παραχώρηση του μάνατζμεντ. Σήμερα καλούνται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές η κινεζική SGCC, η
ιταλική TERNA και η γαλλική RTE. Η τελευταία, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω νομικών κωλυμάτων που έχει εντοπίσει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, αναμένεται είτε να μη συμμετάσχει είτε να καταθέσει χαμηλή προσφορά. Πάντως, πηγές προσδοκούν ότι το τελικό τίμημα που θα προσφερθεί θα αποτελέσει έκπληξη.
Εστειλε εξώδικο...
Και μια ο λόγος περί έκπληξης, μια δυσάρεστη επιφύλαξε ο πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικού Προσωπικού της ΔΕΗ Γ. Μπίτζας στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οπως μαθαίνουμε, του έστειλε εξώδικο διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης που θα τον τοποθετεί εκπρόσωπο της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Η ΟΚΕ πρότεινε τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ γι’ αυτή τη θέση. Ωστόσο, όπως σχολιάζουν άνθρωποι που παρακολουθούν τις εξελίξεις, θα περίμεναν η ΟΚΕ να υποδείξει γι’ αυτό το πόστο κάποιον από την επιχειρηματική κοινότητα. Και διερωτώνται πόσοι ακόμη συνδικαλιστές θα μπουν στη διοίκηση της ΔΕΗ;
Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ
Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ, παρά τις δυσκολίες ρευστότητας που αντιμετωπίζει, προχωρεί το επενδυτικό της πρόγραμμα. Κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 144,1 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις 862 κατοίκων της Ποντοκώμης, προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλη περιοχή της Κοζάνης. Ο λόγος; Η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα.
Για να διαβάσετε περισσότερα Παραπολιτικά, κάντε κλικ εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου