Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Δίκτυο οπτικών ινών σε 13 δήμους της Αττικής από την ΔΕΗ – Στόχος να φτάσει σε 440.000 νοικοκυριά μέσα στο 2023


Με στόχο να έχει ολοκληρώσει την κάλυψη περίπου 440.000 νοικοκυριών που κατοικούν σε 13 δήμους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής προχωρά την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει αναπτύξει η ΔΕΗ, η κατασκευή του δικτύου και η σύνδεση των πελατών θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί

εντός του 2023.

Το δίκτυο οπτικών ινών της ΔΕΗ θα αναπτυχθεί τόσο εναέρια, αξιοποιώντας το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ, όσο και υπόγεια, προκειμένου οι οπτικές ίνες να φτάνουν απευθείας στα οικήματα που θα εξυπηρετούνται από αυτό.

Οι δήμοι της Αττικής στους οποίους θα προχωρήσει με την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών η ΔΕΗ είναι οι εξής (σε αλφαβητική σειρά):

-Αγίας Παρασκευής 

-Αμαρουσίου

-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

-Γλυφάδας

-Ηλιούπολης

-Κηφισιάς

-Νέας Ιωνίας

-Νέας Σμύρνης

-Παλλήνης

-Παπάγου-Χολαργού

-Περιστερίου

-Φιλοθέης-Ψυχικού

-Χαλανδρίου.

Για το σκοπό αυτό, η ΔΕΗ έχει προκηρύξει διαγωνισμό με αντικείμενο την κατασκευή του δικτύου, τη σύνδεση πελατών και τη συντήρησης των υπηρεσιών FTTH , ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 65.890.000 ευρώ.

Η ΔΕΗ προβλέπει ότι η ολοκλήρωση των σχετικών έργων θα μπορούσε να γίνει ακόμα και πριν το τέλος του 2023, αναγνωρίζοντας, όμως, πως είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να προκύψοψυν καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου ενδέχεται όμως να παραταθεί ανάλογα με την εξέλιξη του έργου και τις πιθανές καθυστερήσεις π.χ. σε ό,τι αφορά την έκδοση των απαιτούμενων αδειών. 

 

Γιάννα Παπαδημητρίου 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου