Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΗ blue, ο ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση


Η μετάβαση προς την νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης γίνεται με ολοένα και πιο γοργούς ρυθμούς, γεγονός που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας και επέκτασης των υποδομών που θα τη στηρίξουν και θα την κάνουν προσβάσιμη στην πλειονότητα των καταναλωτών.

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έχει αναγνωρίσει έγκαιρα ο μεγαλύτερος

παραγωγός και πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, η ΔΕΗ, δημιουργώντας την υπηρεσία ΔΕΗ blue που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για το νέο μεγαλόπνοο σχέδιο της ΔΕΗ που σκοπό έχει να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που μετακινούμαστε και να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή και προσβάσιμη σε όλους μέσα από τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου φορτιστών στη χώρα.

 

Η «ηλεκτρική επανάσταση» που επιδιώκει να φέρει η ΔΕΗ βασίζεται σε δύο πυλώνες:
1. Την ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση δημόσιων υποδομών φόρτισης σε σημεία ενδιαφέροντος όπως: εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, λιμάνια αλλά και σε δημόσια πάρκινγκ, εθνικές οδούς κ.α.
2. Την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης που καλύπτουν όλο το φάσμα των διαρκώς εξελισσόμενων αναγκών των πελατών, από υπηρεσίες δημόσιας και οικιακής φόρτισης και οικιακούς και ημι-δημόσιους σταθμούς φόρτισης μέχρι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και διαχείρισης στόλου οχημάτων.

 

 

Η ηλεκτροκίνηση έχει θετικό αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές της ζωής και του επιχειρείν!
Το CO2 που εκπέμπει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη διάρκεια ενός ολόκληρου κύκλου ζωής του, είναι περίπου 35% χαμηλότερο από αυτό των βενζινοκίνητων οχημάτων, συμβάλλοντας σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Τα οφέλη από τη μείωση των εκπομπών CO2 θα είναι ακόμα περισσότερα στο μέλλον, καθώς το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα συνεχίσει να αυξάνεται. Επιπλέον, με την ηλεκτροκίνηση, μειώνεται έως και 10 dB η ηχορύπανση του περιβάλλοντος, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα αστικά κέντρα, δεδομένου ότι η οδήγηση στην πόλη αντιστοιχεί περίπου στο 80% όλων των διαδρομών με αυτοκίνητο.

Παράλληλα η μετάβαση σε ηλεκτροκίνηση έχει σημαντική θετική συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη και προβλέπεται να δημιουργήσει 1,1 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2030, ενώ στον ενεργειακό κλάδο προωθεί καινοτομίες στον τομέα παραγωγής και τη μετάβαση σε έξυπνα δίκτυα ενέργειας.

 

 

Οραμα και αξίες
Επιδιώκουμε τη δημιουργία προσβάσιμων υποδομών ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και τη δημιουργία διαμοιραζόμενης αξίας για το σύνολο της κοινωνίας και το περιβάλλον.

Η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα, αλλά το όραμά μας είναι ακόμα μεγαλύτερο. Θέλουμε να γίνουμε ο καταλύτης της αλλαγής, έτσι ώστε οι γενιές του σήμερα και του αύριο να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό προϋποθέτει τον μετασχηματισμό του τομέα μεταφορών αλλά και των ενεργειακών μας συνηθειών προς πιο πράσινες επιλογές που συνάδουν με τις νέες τεχνολογίες (ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπαταρίες, φόρτιση, ψηφιακές υπηρεσίες).

Το όφελος είναι σημαντικό για όλους. Ξεκινά από τη δραματική μείωση των εκπομπών ρύπων και την αναστροφή της κλιματικής κρίσης και οδηγεί σε πιο φιλικές πόλεις και συστήματα μετακινήσεων που μας χαρίζουν ανεξαρτησία και ελευθερία στις μετακινήσεις.

Πιστεύουμε ότι η ενσυνείδητη κατανάλωση ενέργειας προσφέρει νέες μοναδικές ευκαιρίες οικονομικής και κοινωνικής προόδου και ότι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα μέλλον καλύτερο για όλους.

 

 

Οι σταθμοί μας είναι όπου βρίσκεστε κι εσείς!
Στο σπίτι, στην εργασία, μέσα στην πόλη και στο ταξίδι σας.
Αποκτήστε πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ΔΕΗ blue. Εγκαθιστούμε και λειτουργούμε δημόσια προσβάσιμους σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας υπηρεσίες φόρτισης σε οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων μέσω μιας απλής και πλήρως ψηφιακής εμπειρίας.

 

Φορτίστε στον δρόμο
Οι δημόσιοι φορτιστές της ΔΕΗ blue βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, για να νιώθετε ασφαλείς στις κοντινές και στις πιο μακρινές διαδρομές σας.Τώρα μπορείτε να εγγραφείτε στην εφαρμογή της ΔΕΗ blue και ως Μέλη να επωφεληθείτε από χαμηλότερες τιμές φόρτισης. Επιπλέον, θα έχετε πρόσβαση στις νέες μοναδικές δυνατότητες της εφαρμογής που κάνουν το ταξίδι σας συναρπαστικό! Δεσμευόμαστε ότι θα βάλουμε όση «ενέργεια» απαιτείται, ώστε η μετακίνηση στην πόλη να γίνει πιο πράσινη και αθόρυβη και η οδήγηση να μετατραπεί σε μία πλήρως ψηφιακή και «έξυπνη» εμπειρία, προσβάσιμη σε όλους.

 

 

Φορτίστε στο Σπίτι
Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις με το «κλειδί στο χέρι».
Για τις ανάγκες οικιακής φόρτισης προσφέρουμε ποικιλία φορτιστών, συμπεριλαμβανόμενης της εγγυημένης εγκατάστασής τους αλλά και παράλληλων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Οι οικιακοί φορτιστές είναι ταχύτεροι, πιο «έξυπνοι» και ασφαλέστεροι από μία τυπική πρίζα. Επιπρόσθετα, οι συσκευές της ΔΕΗ blue πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιδότηση από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

 

Λύσεις για Επιχειρήσεις
Προσφέρουμε τους φορτιστές Pulsar Plus 7.4 kW & 22 kW και Copper SB 22 kW για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επιλέγουν ηλεκτρικό όχημα για τα στελέχη τους και ενδιαφέρονται για το οικολογικό πρόσημο της εταιρίας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Η φόρτιση στο χώρο εργασίας γίνεται εξαιρετικά βολική επιτρέποντας στο προσωπικό που οδηγεί ηλεκτρικό όχημα να φορτίζει τα οχήματά του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Επίσης, παρέχουμε λύσεις και για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να προσφέρουν στους δικούς τους πελάτες ή επισκέπτες τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος στο χώρο του καταστήματος ή της επιχείρησής τους.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για λύσεις εξοπλισμού φόρτισης για το χώρο σας! Κατόπιν επιλογής σας, οι φορτιστές μας μπορούν να προσφέρουν δυναμική εξισορρόπηση φορτίου, προσαρμοσμένη στην κατανάλωση της εγκατάστασής σας.

 

 

Πώς φορτίζετε με τη ΔΕΗ blue
Για να μπορέσετε να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας στο δίκτυο ΔΕΗ blue το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή ΔΕΗ blue.
1. Κατεβάστε την εφαρμογή
2. Βρείτε τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης κοντά σας
3. Στο σημείο φόρτισης σκανάρετε το QR code για να ξεκινήσει η φόρτιση
4. Επιλέξτε τρόπο πληρωμής

 

Ανακαλύψτε τις νέες συναρπαστικές δυνατότητες της ανανεωμένης εφαρμογής ΔΕΗ blue!

• Φορτίστε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο ακόμα πιο εύκολα και ψηφιακά, και απολαύστε ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι.
• Φορτίστε με το ψηφιακό πορτοφόλι σας
• Βρείτε τα κατάλληλα σημεία φόρτισης για το μοντέλο του αυτοκινήτου σας
• Συνδέστε το αυτοκίνητο σας για να ενημερώνεστε για την κατάσταση της μπαταρίας του
• Οργανώστε Ταξίδια ΔΕΗ blue προγραμματίζοντας στάσεις και χρόνο φόρτισης
• Δείτε την κίνηση στο δρόμο σε πραγματικό χρόνο
• Σκανάρετε το QR Code σας και φορτίστε εύκολα
• Προσθέστε στα Αγαπημένα τα σημεία φόρτισης που θέλετε να βρίσκετε αμέσως
• Δείτε αναλυτικό ιστορικό των φορτίσεων σας
• Εξαγορά από τη ΔΕΗ της εταιρείας CARGE

Η ΔΕΗ κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την πιο αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών της στους συνεχώς αυξανόμενους χρήστες της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης Carge. Η εταιρεία Carge, μία από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες startup επιχειρήσεις του χώρου της, ειδικεύεται στην ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για εφαρμογές οι οποίες  μεταξύ άλλων δίνουν  τη δυνατότητα στον χρήστη να πλοηγηθεί μέσα από ένα ψηφιακό χάρτη φτάνοντας στον σταθμό φόρτισης από την καλύτερη και ταχύτερη διαδρομή. Η σχετική τεχνολογία μπορεί να δώσει επίσης μια σειρά από άλλες πληροφορίες όπως την υγεία της μπαταρίας του οχήματος  κ.λπ.

Με την εξαγορά της εταιρείας Carge και την  ενσωμάτωση της ψηφιακής της πλατφόρμας στις υπηρεσίες του δικτύου της, η ΔΕΗ blue ενισχύει ακόμη περισσότερο την θέση της μεταξύ των πρωτοπόρων των ολοκληρωμένων υπηρεσιών  ηλεκτροκίνησης, βελτιώνοντας συνεχώς την αποτελεσματικότητα του μεγαλύτερου και εκτενέστερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας.

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριάκος Κοφινάς δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την Carge στον Όμιλο ΔΕΗ. Η ένταξή της δυναμώνει την παρουσία της DEH blue, ενισχύει τη γκάμα και την ποιότητα των υπηρεσιών της, επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στην υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων. Η ενσωμάτωση της ψηφιακής πλατφόρμας της Carge στη ΔΕΗ blue, – ενός πλήρους, αναπτυγμένου και λειτουργικού πελατοκεντρικού λογισμικού, -έρχεται να επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων: την ‘ανησυχία αυτονομίας’ (range anxiety), δηλαδή τον φόβο των οδηγών και των (μελλοντικών) αγοραστών για την εμβέλεια οδήγησης. Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν πλέον να εντοπίζουν τον σταθμό φόρτισης, να δεσμεύουν τη θέση τους και τελικά να φορτίζουν το όχημά τους. Απλά, γρήγορα και αποτελεσματικά. Η ΔΕΗ blue φορτίζει πλέον τις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη, αλλά και σε 65 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του 2022 εγκαθιστά 1000 σταθμούς φόρτισης και διαμορφώνει μια πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών που έχει σημείο αναφοράς τον οδηγό του ηλεκτρικού οχήματος και τον δυνητικό χρήστη. Χτίζουμε την ηλεκτροκίνηση της ΔΕΗ με βάση τις ανάγκες του οδηγού, με το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σημείων στη χώρα, αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια και με τεχνολογικά ανεπτυγμένες υπηρεσίες».

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Carge Ελευθέριος Καραμπατσάκης ανέφερε: «Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η εφαρμογή της Carge βρέθηκε στην κορυφή των ψηφιακών καταστημάτων στην κατηγορία της, έλαβε σημαντικές διακρίσεις και ανέπτυξε στρατηγικές συνεργασίες με ισχυρούς παίκτες του χώρου. Η ένωση δυνάμεων με τη ΔΕΗ αποτελεί κομμάτι της νέας εποχής ενός οργανισμού με πολυετή ιστορία. Η επόμενη μέρα φαίνεται να έχει ενδιαφέρον για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύθηκαν και συνεχίζουμε με κοινό όραμα να κάνουμε την επαναφόρτιση ηλεκτρικών αυτοκίνητων έναν καθημερινό τρόπο ζωής. Το Δίκτυο ΔΕΗ blue, είναι σήμερα το Νο1 Δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων, με περισσότερους από 550 Φορτιστές σε όλη την Ελλάδα. Οι υπηρεσίες ΔΕΗ blue, πέραν των υπηρεσιών επαναφόρτισης, θα εισαγάγουν νέες λειτουργίες έξυπνης πλοήγησης-φόρτισης, και προγράμματα για τους εγγεγραμμένους χρήστες ΔΕΗ blue».

 

Η ΔΕΗ ωστόσο δεν σταματά εδώ. Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης του δικτύου της η ΔΕΗ blue και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη βιώσιμη κινητικότητα με 1.374 σημεία φόρτισης σε 119 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα με ενέργεια που παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Η ΔΕΗ blue συνεχίζει να αναπτύσσει το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών προχωρώντας σε σημαντικές συνεργασίες με ελληνικές εταιρίες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία της ΔΕΗ με την ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο λιανικής πώλησης τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και διαρκών αγαθών. Συγκεκριμένα, η συνεργασία έχει ως στόχο την τοποθέτηση 687 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που θα καλύπτουν 1.374 θέσεις φόρτισης –καθώς κάθε φορτιστής θα εξυπηρετεί συγχρόνως έως και 2 οχήματα– σε 119 καταστήματα της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ σε όλη την Ελλάδα, εντός του 2022-23, δημιουργώντας ένα εκτενές δίκτυο σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στην Ελλάδα. Οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ΔΕΗ blue και να φορτίσουν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες, εφόσον ο χώρος στάθμευσης διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση. Η συνεργασία αυτή, συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα προσφέροντας νέες δυνατότητες σε όσους πελάτες ακολουθούν έναν πιο βιώσιμο τρόπο μετακίνησης. Οι σταθμοί φόρτισης θα βρίσκονται στους χώρους στάθμευσης μεγάλων και μεσαίων καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ενώ η συνεργασία περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα καταστήματα της επιχείρησης.

Ο Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργασία με την εταιρία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα καθώς φέρνει κοντά δύο πρωτοπόρες εταιρίες στον χώρο τους. Είναι μια συνεργασία που στηρίζεται στη συναντίληψη για τη βιώσιμη κινητικότητα, τις πράσινες και οικονομικές μετακινήσεις. Μια συνεργασία που εξελίσσεται ταχύτατα, με εξαιρετικό προγραμματισμό, αλλά κυρίως με στενή συνεργασία για την ολοκλήρωσή της. Η ΔΕΗ blue κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι επιταχύνει τον βηματισμό της για μια βιώσιμη, έξυπνη και οικονομικά προσιτή κινητικότητα».

 

 https://longform.protothema.gr/premium/dei-blue-o-igetis-stin-ilektrokinisi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου