Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε γυναίκα που υποστηριζόταν από μηχάνημα – Εισήχθη στο Νοσοκομείο


dehlogariasmosrologia 


 Ένα απίστευτο περιστατικό εξελίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο νησί της Ζακύνθου, με θύμα, της «τυπολατρίας» ορισμένων υπευθύνων της ΔΕΗ, μια ηλικιωμένη γυναίκα της οποίας η ζωή υποστηρίζεται από ένα μηχάνημα, εξαιτίας αναπνευστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», το μέλος της δομής αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, Ηλίας Μακρής, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι της γυναίκας αυτής, λόγω απλήρωτων οφειλών προς την επιχείρηση, με αποτέλεσμα μια μέρα μετά η ηλικιωμένη να βρεθεί στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μακρή την περασμένη Τετάρτη ενημερώθηκε τηλεφωνικά από φίλο του γιατρό ότι συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην γυναίκα, η οποία σημειωτέον αντιμετωπίζει και καρδιολογικά προβλήματα. "Αμέσως έσπευσα στο σπίτι της και διαπίστωσα τι είχε συμβεί. Πήρα κάποια δικαιολογητικά πήγα στη ΔΕΗ και την Πέμπτη, κατά τις 4:00 το απόγευμα, έγινε η επανασύνδεση.  Το θέμα όμως είναι ότι η γυναίκα δεν ήταν υγιής και ξαφνικά κάτι έπαθε, είχε ιστορικό το οποίο γνώριζαν από τη ΔΕΗ", τονίζει ο κ. Μακρής.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα συνίστατο στο γεγονός ότι η γυναίκα έπρεπε να προσκομίσει στη ΔΕΗ καινούργια, δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν εκ νέου ότι το πρόβλημα που αντιμετώπιζε συνεχίζεται να υφίσταται. Όπως όμως εξηγεί ο κ. Μακρής, το συνεργείο της ΔΕΗ είχε ξαναπάει να τη κόψει το ρεύμα την περασμένη Δευτέρα και τότε η γυναίκα είπε στους υπαλλήλους ότι έχει ζητήσει μια προθεσμία μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να καταθέσει τα πρόσφατα έγγραφα που τις είχαν ζητήσει οι υπηρεσίες.
Όμως την Τετάρτη, εντελώς απροειδοποίητα, το συνεργείο επέστρεψε κι έκοψε το ρεύμα. Βέβαια η επανασύνδεση έγινε το απόγευμα της επόμενης μέρας όμως αυτό το διάστημα που η ηλικιωμένη έμεινε χωρίς ρεύμα φαίνεται πως ήταν πολύ κρίσιμο για την κατάσταση της υγείας της. Και τούτο για η θεραπεία της, σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη σειρά, πρέπει δηλαδή να χρησιμοποιεί το μηχάνημα περίπου 4-5 φορές την ημέρας κάτι που δεν ήταν δυνατόν να γίνει χωρίς ρεύμα.
«Οι άνθρωποι της ΔΕΗ είχαν μια περίεργη νοοτροπία, μου κάνει τρομερή εντύπωση. Πρέπει να συμβουλεύονται το φάκελο όταν εκεί υπάρχουν τέτοια δικαιολογητικά δεν καταλαβαίνω αυτή την «τυπολατρία». Η γυναίκα θα μπορούσε και να έχει πεθάνει από αυτό που της έκαναν. Μιλάμε για έναν φάκελο με δικαιολογητικά και υπάρχει εγκύκλιος για αυτό το πρόγραμμα, είτε τοπικά είτε περιφερειακά από την Πάτρα, όταν βλέπουν τα στοιχεία που τους λένε ότι ο άνθρωπος στηρίζεται με ιατρικό μηχάνημα δεν μπορεί να πάνε και να κόβουν το ρεύμα. Μ
πορεί η ΔΕΗ να πιέσει και με ένταση ακόμα για να ανανεωθούν τα έγγραφα, αλλά εάν ο άνθρωπος πεθάνει; Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική και τον τρόπο των αποφάσεων. Αν η γυναίκα δεν ήταν στην Ζάκυνθο που είναι τόσο μικρή η κοινωνία και δεν υπήρχε άμεσα ενημέρωση και βρισκόταν σε μια μεγαλούπολη όπως η Πάτρα δεν ξέρω εάν θα ζούσε η γυναίκα αυτή», σχολίασε σχετικά ο κ. Μακρής. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη που συνεχίζει να νοσηλεύεται είναι καλύτερα κι έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου