Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Σκουρλέτης: «Στους προμηθευτές η επιβάρυνση από τις αλλαγές στο ΕΤΜΕΑΡ, όχι στους καταναλωτές»


Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλετης 
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πληρώσουν οι καταναλωτές την επιβάρυνση από τον νέο υπολογισμό του τέλους μείωσης των ρύπων στα τιμολόγια (ΕΤΜΕΑΡ) παρείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τη συζήτηση σχετικής τροπολογίας και την επίθεση της αντιπολίτευσης ότι οι πάροχοι θα μετακυλήσουν το κόστος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης το νέο τέλος επί
της προμήθειας «θα κάλυπτε ένα συγκεκριμενο ποσοστό, αυτό το ρυθμίζουμε επακριβώς αλλα επαναλαμβάνω αυτό που αποφεύγουμε και έχει τεράστια κοινωνική σημασία είναι ότι δεν πάμε σε νέες επιβάρυνσεις. Είναι επί της προμηθείας δεν έχει να κάνει με τους λογαριασμούς».
«Κοροϊδεύετε τον κόσμο, γιατί οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, και ιδίως η ΔΕΗ, ΔΕΗ-0,37% θα μετακυλήσουν το αυξημένο κόστος στους καταναλωτές… Αυτοί θα επιβαρυνθούν στο τέλος» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. 
Με την τροπολογία αναπροσαρμόζεται για το 2017 στο 100% (από 75%) η χρέωση που επιβάλλεται στους εκπροσώπους φορτίου για την ενέργεια.
Με την τροπολογία, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ΥΠΑ, το οποίο ψηφίζεται σήμερα, αυξάνονται τα έσοδα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ Διασυνδεδεμένου Συστήματος και Δικτύου κατά 45 εκατ. ευρώ.
Με την ίδια τροπολογία ορίζεται ότι η απόφαση της ΡΑΕ για το ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων) θα εκδοθεί έως τις 20 Οκτωβρίου με στόχο την εξάλειψη του λογιστικού χρέους του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ Διασυνδεδεμένου Συστήματος και Δικτύου.
Ειδικά δε για το 2017 ο χρόνος έκδοσης των αποφάσεων της ΡΑΕ για την αναπροσαρμογή των μοναδιαίων χρεώσεων του ΕΤΜΕΑΡ θα είναι ανά τρίμηνο (αντί για εξάμηνο που προβλέπεται). Λαμβάνεται μέριμνα ώστε έως τέλος του 2017 να εξαλειφθεί το λογιστικό χρέος.
Με δεύτερη τροπολογία ορίζεται ότι οι υπόχρεοι σε δήλωση «πόθεν έσχες» θα επισυνάπτουν ηλεκτρονικά έγγραφα από τα οποία θα προκύπτει η περιουσιακή τους κατάσταση.

ΑΠΟ  http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου