Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Ετοιμάζονται μεγάλες κινητοποιήσεις για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ!

Ετοιμάζονται μεγάλες κινητοποιήσεις για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ!

Δυναμικές κινητοποιήσεις θα γίνουν για τον αποκλεισμό των Ροδιτών από τις προσλήψεις στα εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο.


Το κριτήριο της εντοπιότητας με νόμο, δεν λαμβάνεται υπόψη πλέον και για τον λόγο αυτό η ΔΕΗ προχώρησε τις διαδικασίες για προσλήψεις άλλων εργαζομένων.
Να σημειωθεί πως το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή που είχε γίνει από το Εργατικό Κέντρο, τον δήμο Ρόδου και

το Σωματείο των Εργαζομένων στη ΔΕΗ.


«Η απόφαση είναι κόλαφος για την τοπική κοινωνία γιατί αφήνει έξω τους δικούς μας ανθρώπους. Θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε με αγώνες και κινητοποιήσεις τη διαδικασία των προσλήψεων όπως έχει δρομολογηθεί από τη ΔΕΗ. Επειδή φαίνεται πως είναι και προεκλογική περίοδος, ευελπιστούμε να πείσουμε τους κυβερνώντες να άρουν την αδικία που έχουν κάνει σε βάρος της Ρόδου», δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.


Σε ερώτηση σχετικά με το σκεπτικό για την απόρριψη της προσφυγής που έγινε ο κ. Εγγλέζος δήλωσε:
«Το σκεπτικό μας, πως δεν στέκει, απορρίπτεται γιατί υπήρξε άλλη προσφυγή στο παρελθόν. Εμείς θα πάμε αγωνιστικά και θα έχουμε συνάντηση με την τοπική κοινότητα Κατταβιάς και εργαζόμενους ώστε να αποτρέψουμε στην πράξη την αδικία που υφίσταται η τοπική κοινωνία».
Ο κ. Εγγλέζος μίλησε για τους οκτώ εργαζόμενος που μετακόμισαν στη Νότια Ρόδο, που εκπαιδεύθηκαν κιόλας σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΔΕΗ για να πιάσουν δουλειά στο εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου.

Να σημειωθεί πως κανείς από τους εργαζόμενους από τη Νότια Ρόδο αλλά και την Κάρπαθο δεν έχει κληθεί για συνέντευξή από τη ΔΕΗ.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κατταβιάς κ. Νίκος Ζαννετάκης.
«Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή μας. Εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό. Οι προσλήψεις με το κριτήριο της εντοπιότητας ήταν δέσμευση της ΔΕΗ», δήλωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κατταβιάς κ. Νίκος Ζαννετάκης.


Ο κ. Ζαννετάκης τόνισε πως θα ξεκινήσουν μεγάλες κινητοποιήσεις στο προσεχές χρονικό διάστημα.
«Είμαστε έτοιμοι για μεγάλες κινητοποιήσεις. Όλη η κοινωνία «βράζει». Θα μετάσχουν οι πάντες γιατί το πρόβλημα αφορά όλη τη Ρόδο», τόνισε.

Σε ερώτηση για τους ανθρώπους που ήταν να πιάσουν δουλειά στη ΔΕΗ ο κ. Ζαννετάκης τόνισε ότι ήταν 12 άτομα από τη Νότια Ρόδο.
«Εμείς ζητάμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα», τόνισε.
Όσο για τη ρύπανση, δεν έχουν δοθεί στοιχεία αλλά όλα θα εξεταστούν από μηδενική βάση όπως τόνισε ο κ. Ζαννετάκης.

 

/www.rodiaki.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου