Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Βρέθηκαν 380 κιλά καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ σε σκραπατζίδικο στην Εύβοια.

 Εύβοια: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε σκραπατζίδικο - Βρέθηκαν 380 κιλά καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ

«Λαβράκια» έβγαλε η έρευνα στα Ψαχνά Ευβοίας. Τι βρήκαν μέσα σε επιχείρηση εμπορίας και ανακύκλωσης μετάλλων.

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε επιχείρηση εμπορίας και ανακύκλωσης μετάλλων, στη θέση Άγιοι Απόστολοι στα Ψαχνά Ευβοίας, αποκάλυψε μεγάλη κλοπή καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ.

Η έρευνα έγινε από μικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, του ΔΕΔΔΗΕ, της

ΔΟΥ και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για την καταπολέμηση των κλοπών και της παράνομης εμπορίας μετάλλων.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 27χρονο, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Στο σκραπατζίδικο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 380 κιλά καλωδίων χαμηλής τάσης δικτύου, που βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα και τα οποία προέρχονταν από κλοπή. Και αυτό διότι τα συγκεκριμένα καλώδια χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι μέσα σε βαρέλι είχαν τοποθετηθεί 7 ηλεκτρικοί κινητήρες στους οποίους διά της καύσεως επιχειρήθηκε η απομάκρυνση αποβλήτων-υλικών, με αποτέλεσμα την πρόκληση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων-Μεσσαπίων σχημάτισε δικογραφία για ειδικούς ποινικούς νόμους περί ποινικής προστασίας περιβάλλοντος και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η έρευνα της Αστυνομίας θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί ποιοι ήταν αυτοί που έκλεψαν τα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ και τα μετέφεραν στο σκραπατζίδικο.

 

Γράφει ο 

www.ieidiseis.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου