Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Εναερίτης του ΑΔΜΗΕ χτυπήθηκε από ρεύμα υπερυψηλής τάσης πυλώνων- Διεκομίσθη διασωληνωμένος στο Παπανικολάου

Εναερίτης του ΑΔΜΗΕ από τον Περδίκκα χτυπήθηκε από ρεύμα υπερυψηλής τάσης πυλώνων- Διεκομίσθη διασωληνωμένος στο Παπανικολάου

Συνάδελφος του ο οποίος γνώριζε ΚΑΡΠΑ επενέβη και τον επανέφερε - Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Πανανικολάου Θεσσαλονίκης - Έκκληση για αίμα με μεγάλη κινητοποίηση στα social media

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ένας 56χρονος άνδρας με καταγωγή από τον Περδίκκα Εορδαίας, υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ, εκτελώντας εργασίες κοπής δέντρων σε περιοχή της Φλώρινας στην διασυνδετική γραμμή υπέρ -υψηλής τάσης με την Βόρεια Μακεδονία, έπαθε ηλεκτροπληξία.

Όλα συνέβησαν όταν κλαδί δέντρου που έκοψε, πλάγιασε ακουμπώντας καλώδιο, με το ρεύμα να κάνει υπερπήδηση (ηλεκτρικό τόξο) και να τον διαπερνά.

Ο άνδρας στάθηκε τυχερός, καθώς ο συνάδελφος που ήταν μαζί του ήταν έμπειρος και είχε γνώσεις ΚΑΡΠΑ, τις οποίες αξιοποίησε παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον άνδρα, τον διασωλήνωσε  και τον μετέφερε στο Γ.Ν. Φλώρινας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη , στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων Παπανικολάου, όπου και υποβλήθηκε σε εγχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την εύρεση  αίματος για τις ανάγκες του ασθενή.


e-ptolemeos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου