Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Μαύρος (ΔΕΗ Ανανεώσιμες): Μέσα στο επόμενο δίμηνο ξεκινούν οι εργασίες στο cluster έργων φ/β ισχύος 200 MW


Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του πρώτου cluster έργων ισχύος 200 MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μαύρος, μιλώντας νωρίτερα στο Renewable & Storage Forum, που πραγματοποιεί το energypress.

Πιο συγκεκριμένο το cluster των 200 MW αποτελεί μέρος του κοινού

χαρτοφυλακίου ΔΕΗ Ανανεώσιμες/RWE που φτάνει τα 1,7 GW με την εισφορά των έργων και από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μάυρο, η κοινή εταιρεία ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή προχωρά ταχύτητα το επενδυτικό της πρόγραμμα, στοχεύοντας μέσα στις επόμενες 60-70 μέρες να ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου cluster έργων ισχύος 200 MW.

Επιπλέον η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει επιταχύνει το πλάνο ανάπτυξης των έργων της και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρώσει έργα, ανεβάζοντας το χαρτοφυλάκιό της στα 600 MW, ενώ εντός του 2023 θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται έργα ισχύος πάνω από 1 GW.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες έκανε ειδική αναφορά στον ρόλο των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι η αναβάθμιση και επέκταση αυτών αποτελεί αναγκαίο όρο και προϋπόθεση προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι σε Ενέργεια και Κλίμα. Επομένως τόσο τα έργα αναβάθμισης του εθνικού δικτύου όσο και οι διεθνείς διασυνδέσεις χρειάζεται να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ένταση.

Τέλος, το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες σχολίασε χαρακτηριστικά πως «Τα ΑΠΕ έχουν πάρει μορφή, έχουν πάρει τους στόχους και χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι η επιτάχυνση είναι μονόδρομος», αναδεικνύοντας την σημασία να προχωρήσουν στο ακέραιο οι προσπάθειες ενεργειακής μετάβασης, χωρίς καθυστερήσεις.

 

Μιχάλης Μαστοράκης 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου