Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Κυνική παραδοχή: Οι ιδιώτες επέβαλαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ


Εκτεθειμένη ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια μετά την ομολογία on camera του βουλευτή της Ν.Δ. Μπάμπη Παπαδημητρίου για πιέσεις ιδιωτών σε ΡΑΕ και ΔΕΗ προκειμένου να εφαρμοστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μπορεί το Μαξίμου να διαρρέει νέες άμεσες παρεμβάσεις (με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση) για να ελεγχθεί η σαρωτική ακρίβεια στους λογαριασμούς ρεύματος, ωστόσο, μετά την κυνική παραδοχή

του Μπάμπη Παπαδημητρίου, θα αναγκαστεί να δώσει ξανά εξηγήσεις για το πάρτι αισχροκέρδειας εις βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού Kontra, παραδέχθηκε ότι οι ιδιώτες (το καρτέλ ενέργειας) είναι εκείνοι που κάνουν το απόλυτο κουμάντο στην αγορά ενέργειας και άσκησαν την επιρροή τους προκειμένου να επέλθουν τεραστίων διαστάσεων αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος προκειμένου να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.

Μπροστά στους εμβρόντητους συνομιλητές του, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, είπε, ότι οι ιδιώτες πάροχοι ήταν εκείνοι που πίεσαν τη ΡΑΕ και στη συνέχεια τη ΔΕΗ προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι δηλώσεις αυτές όχι μόνο εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, αλλά συνθλίβουν και τη μονότονη απάντηση των τελευταίων ημερών πως η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι σε ισχύ και εφαρμόζεται από το 2013, με το Μαξίμου και τα αρμόδια υπουργεία να επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες για ακόμη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρωθυπουργός, κυβέρνηση και υπουργείο Ενέργειας οφείλουν, πλέον, να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Η κυνική παραδοχή του βουλευτή της Ν.Δ. έρχεται μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη βουλή να απαντήσει για το πάρτι διασπάθισης του δημοσίου χρήματος από τα golden boys της ΔΕΗ.

Παράλληλα, δυναμώνει η διαδικασία αντίδρασης κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής με τη ΔΕΗ να είναι η πρώτη εταιρεία που θα καθίσει στο εδώλιο έπειτα από την πρώτη μαζική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου