Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Ιστορίες καθημερινής τρέλας προκαλούν οι υπέρογκοι λογαριασμοί της ΔΕΗ - Εξοντωμένα τα νοικοκυριά (Βίντεο)

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Ιστορίες καθημερινής τρέλας προκαλούν οι υπέρογκοι  λογαριασμοί της ΔΕΗ - Εξοντωμένα τα νοικοκυριά (Βίντεο)

Καταγγελία στο MEGA - Τι αναφέρει ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ, Αλέξης Αλεξόπουλος

 Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο κ. Αργύρης και τοποθετήθηκε επί των «ιστοριών καθημερινής τρέλας» όπως αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ο λόγος δεν είναι άλλος από τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όπως εξήγησε ο κ. Αργύρης, στην κόρη του που είναι φοιτήτρια ήρθε λογαριασμός 891 ευρώ, εκ των οποίων τα 461 είναι ρήτρα αναπροσαρμογής.
«Το σπίτι είναι γύρω στα 30 τετραγωνικά. Ο λογαριασμός είναι εκκαθαριστικός. Είχα πληρώσει ξανά γύρω στα 250 ευρώ αυτό το τετράμηνο. «Το σπίτι είναι γύρω στα 30 τετραγωνικά. Όταν ήρθε ο εκκαθαριστικός τους πήρα τηλέφωνο και ρώτησα γιατί είναι τόσο, μου είπαν ότι έτσι είναι. Μου είπαν ότι η ρήτρα είναι 461 ευρώ. Το παιδί έλειπε και 20 ημέρες διακοπές. Γύρω στα 4 χρόνια που είναι φοιτήτρια το μεγαλύτερο που έχει πληρώσει είναι 250 ευρώ εκκαθαριστικός λογαριασμός», είπε ο κ. Αργύρης.
«Είναι ντροπή αυτό που κάνουν στους πολίτες, δεν μπορείς να δουλεύεις όλο το μήνα να παίρνεις ένα μισθό για να πληρώνεις το ρεύμα. Στο σπίτι που ζούμε τώρα με το άλλο μας παιδί, μας ήρθε 750 ευρώ ο λογαριασμός, που είναι και 90 τετραγωνικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξοντωμένα τα νοικοκυριά

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη εκδικάζεται η πρώτη μαζική αγωγή κατά τη ρήτρας αναπροσαρμογής.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ, Αλέξης Αλεξόπουλος, «Καθημερινά στη ΓΓ της ομοσπονδίας καταναλωτών ΙΝΚΑ έρχονται τέτοιες περιπτώσεις. Έχουμε ένα τετραπλασιασμό όχι του κόστους, αλλά της ρήτρας αναπροσαρμογής που εξοντώνει τα νοικοκυριά. Όταν έρχεται στο τετράμηνο λογαριασμός 1100 ευρώ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και όχι για το ρεύμα, η μόνη λύση είναι η προσφυγή στα δικαστήρια. Έχουμε τροπολογία, ένα νομοσχέδιο του κράτους, που πάει να νομιμοποιήσει την παρανομία. Οδηγείται η οικονομία στην παράλυση».

Και συμπλήρωσε πως «Δε θα δεχτούμε συμβιβασμό. Θα πάμε την υπόθεση μέχρι το τέλος. Η ρήτρα ή είναι παράνομη ή δεν είναι. Δε θέλουμε ελεημοσύνη από τους παρόχους, θέλουμε νομιμότητα. Καλούμε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και τη ΡΑΕ να παρέμβουν στο δικαστήριο και να ζητήσουν να ελεγχθεί η ρήτρα. Εφόσον είναι παράνομη η ρήτρα, που είναι, οι πάροχοι θα γυρίσουν τα χρήματα πίσω. Υπάρχει μεγάλος πάροχος που έχει κατεβάσει το site ώστε να μην μπορούν οι καταναλωτές να δουν τα συμβόλαιά τους. Οι μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να περάσουν», πρόσθεσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 
 
www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου