Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Μπάμπης Παπαδημητρίου / Του τράβηξαν το αυτί - Τα μαζεύει για τους ιδιώτες που επέβαλαν τη ρήτρα στη ΔΕΗ

«Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο» ισχυρίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, επιχειρώντας να βγάλει τρελούς όσους τον άκουσαν με τα αυτιά τους

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Να βγάλει τρελούς όσους άκουσαν με τα ίδια τους τα αυτιά την απίστευτη παραδοχή του ότι η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να εφαρμόσει τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει εκτινάξει τους λογαριασμούς ρεύματος σε δυσθεώρητα ύψη ύστερα από πιέσεις των ιδιωτών παρόχων, επιχείρησε σήμερα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

«Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο» ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα μιλώντας

στην ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ, όταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος του υπενθύμισε τη δήλωσή του στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψεύδεται. 

Προφανώς, ο κυβερνητικός βουλευτής θέλησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα. Κατά πάσα πιθανότητα, του τράβηξαν το αυτί από το Μαξίμου.

Ωστόσο, αδιάψευστος μάρτυρας της αρχικής του δήλωσης είναι ο τηλεοπτικός φακός. «Λέω στους τηλεθεατές μας ότι δεν υπήρξε καμία υπόδειξη. Αυτά είναι ευγενικά. Ήταν πιέσεις των ανταγωνιστών» δήλωσε με ύφος ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στο βίντεο που υπάρχει. Όταν δε ερωτάται αν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ, ιδιώτες πάροχοι, κυβερνούν τη χώρα απαντά με νόημα: «Ε, μια επιρροή την έχουν».

Σε επανειλημμένες μάλιστα ερωτήσεις από την Αναστασία Γιάμαλη και το πάνελ, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου επαναλαμβάνει ότι οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη ΡΑΕ και αυτή στη συνέχεια τη ΔΕΗ προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζει και η δημόσια επιχείρηση τη ρήτρα αναπροσαρμογής για λόγους ανταγωνισμού. «Όταν λέει κάτι η ΡΑΕ, μια εταιρεία δεν μπορεί να κάνει κάτι. Τουλάχιστον σ’ αυτό είναι Ρυθμιστική».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε πλήρη αντίθεση με τις αναφορές του Μπάμπη Παπαδημητρίου είναι οι ανακοινώσεις της ΡΑΕ, η οποία διευκρίνισε ότι «η Ρήτρα Αναπροσαρμογής στις Συμβάσεις Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτελεί αμιγώς και αποκλειστικά επιχειρηματική απόφαση των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν “επιβλήθηκε” από τη ΡΑΕ».

 

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου