Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Σε πλήρη λειτουργία το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

 
Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης αφού έχουν τεθεί σε λειτουργία οι λιγνιτικές μονάδες 3 και 4.
Οι κακές , αντιοικονομικές λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης αλλά και 2 στην Δυτ. Μακεδονία , λειτουργούν για να παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια στο σύστημα της χώρας μας , αφού οι άνεμοι δεν υπάρχουν για να γυρίζουν οι ανεμογεννήτριες και το βράδυ τα
φωτοβολταϊκά δεν παράγουν αλλά οι πολίτες χρειάζονται ρεύμα. Οι εισαγωγές ρεύματος είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα (1500MW) αλλά και αυτές δεν προσφέρουν ασφάλεια στο σύστημα. Επίσης η μονάδα 5 φυσικού αερίου της Μεγαλόπολης λειτουργεί με το μισό της φορτίο λόγω συντήρησης στον ένα αεριοστρόβιλο και η μονάδα του Αλιβερίου μειωμένη λόγω προβλήματος σε γραμμή μεταφοράς 400KV.
Όσοι εργάζονται στην ΔΕΗ , ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει και ότι το σύστημα δεν αντέχει την απολιγνιτοποίηση, τώρα όμως είναι φανερό σε όλους ότι το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης είναι πολύ επικίνδυνο και με τον βίαιο τρόπο που γίνεται δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Απορούμε που δεν το βλέπει και δεν διαμαρτύρεται κανείς. Μόνο φέτος το καλοκαίρι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα 2 φορές. Για ακόμα μια φορά ο κακός λιγνίτης δίνει λύση σε προβλήματα.
Αν δεν υπήρχαν οι λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης, της Μελίτης και μια του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα είχαμε πολλές περιπτώσεις όπου θα υπήρχαν διακοπές ηλεκτροδότησης σε τμήματα της χώρας, παρόλο που η ζήτηση φορτίου είναι σχετικά χαμηλή. Αν είχαμε μεγαλύτερη ζήτηση είναι δεδομένο ότι θα είχαμε μεγάλα blackout.
δείτε το φορτίο του συστήματος σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου και πόσες εισαγωγές ρεύματος κάνουμε:
kafeneio-megalopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου