Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Ιδού οι τεχνικοί «μαϊμού» της ΔΕΗ

Ιδού οι τεχνικοί «μαϊμού» της ΔΕΗ 

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο αδίστακτων κακοποιών που «έγδυναν»  ηλικιωμένους.
Mε εισαγγελική εντολή δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο αδίστακτων δραστών που είχαν συλληφθεί στις 17 Ιουλίου ως μέλη συμμορίας η οποία διέπραττε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων με τη μέθοδο της
απασχόλησης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Γκαραγκούνη Ιωάννη του Αντωνίου και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 6/4/1995 στην Αθήνα, και τον Ζαφειρόπουλο Παναγιώτη του Γεωργίου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στη 1/3/1987 στη Νίκαια.

Οι δύο δράστες είχαν πέσει στα δίχτυα των αστυνομικών ύστερα από επιχείρηση που είχε λάβει χώρα στις περιοχές των Άνω Λιοσίων, του Αγίου Δημητρίου και της Καλλιθέας και σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για βία κατά υπαλλήλων.

Εγκληματική ομάδα

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με δύο συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που έβαζε στο στόχαστρό της ηλικιωμένα άτομα. Πρωινές κυρίως ώρες κινούνταν με όχημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής προς αναζήτηση ηλικιωμένων. Αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, τα προσέγγιζαν και προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ, ή υποψήφιους ενοικιαστές ή ότι ήθελαν απλώς να τους προσφέρουν γλάστρες με φυτά, εισέρχονταν στις οικίες τους.
Όταν κατάφερναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, τους καθοδηγούσαν και τους αποπροσανατόλιζαν με διάφορες προφάσεις κάθε φορά, ενώ παράλληλα οι κατηγορούμενοι ερευνούσαν την οικία και με γρήγορες και μεθοδικές κινήσεις αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις κλοπών σε Αλιμο, Βούλα, Χολαργό, Χαλάνδρι και Αγία Βαρβάρα, ενώ η λεία τους ξεπερνά τα 103.000 ευρώ.

www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου