Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Ελληνογερμανικές σχέσεις: Τεράστια περιθώρια στην «πράσινη» ενέργεια – «Πιλότος» η συνεργασία ΔΕΗ – RWE

Κελέμης

Την εκτίμηση ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον των Γερμανών για την ελληνική αγορά δεν θα ατονήσει παρά την αβεβαιότητα που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού εκφράζει ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κελέμης, τονίζοντας πως υπάρχουν σημαντικά
περιθώρια για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων στους τομείς της πράσινης ενέργειας, των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Ο κ. Κελέμης αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα έχουν υλοποιηθεί μια σειρά από αξιόλογες επενδύσεις στην Ελλάδα από εταιρείες γερμανικών συμφερόντων, όπως της TeamViewer για τη δημιουργία κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στα Ιωάννινα και της εταιρείας παραγωγής λογισμικού για τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού P&I, ενδεικτικό των προοπτικών που υπάρχουν για την προσέλκυση και άλλων γερμανικών επενδύσεων στην χώρα μας.
Μάλιστα, το στέλεχος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου υπογραμμίζει πως στη διάρκεια των εργασιών της ΔΕΘ που αναβλήθηκε λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει ο κορονοϊός τις τελευταίες εβδομάδες ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθούν μια σειρά από προκαταρκτικές συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και αυτή ανάμεσα στην ΔΕΗ και την RWE. Μια συνεργασία που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και έχει πλέον ωριμάσει αρκετά για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.
Ο κ. Κελέμης σχολιάζοντας την αναβολή της φετινής ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα ήταν η Γερμανία τονίζει πως μπορεί να χάθηκε μια ευκαιρία, ωστόσο υπάρχουν σκέψεις να διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στις αρχές Οκτωβρίου (περίοδο κατά την οποία εορτάζεται η γερμανική επανένωση) όπου θα αναδειχθεί η δυναμική των ελληνογερμανικών σχέσεων.
Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο, ο κ. Κελέμης υπογραμμίζει πως υπάρχουν αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης λόγω των επιπτώσεων του Covid-19 και αναγνωρίζει την ανάγκη να εκταμιευθούν ταχύτατα και να κατευθυνθούν προς τις χώρες μέλη οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης.

Γιώργος Μανέττας
www.mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου