Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Σημαντικό περιστατικό στα Ορυχεία Μεγαλόπολης και προσπάθεια απόκρυψης του


Το Καφενείο Μεγαλόπολης σας παρουσιάζει σήμερα ένα σημαντικό περιστατικό στο Ορυχείο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πριν μερικές ημέρες, την Τετάρτη 1η Ιουνίου , έγινε ένα πολύ σημαντικό συμβάν στο Ορυχείο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, για το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία αναφορά, ανακοίνωση από την

διοίκηση και τα σωματεία των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα σε εκσκαφέα που βρίσκεται στο μέτωπο στο χωριό Τριπόταμο, έσπασε η “Μπούμα” ένα πολύ μεγάλο τμήμα του και έπεσε, ευτυχώς χωρίς να έχουμε θύματα , μόνο από τύχη, αφού απλά το συμβάν έγινε σε στιγμή που το προσωπικό δεν ήταν στο σημείο.

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες αλλά δεν έχουμε δει την παραμικρή αναφορά για το συμβάν.

Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ήταν βάρδια την ώρα του συμβάντος, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΕΤΕ επίσης έχει λάβει γνώση, αρκετοί άλλοι συνδικαλιστές γνωρίζουν, όμως δεν έχει κάνει κανένας την παραμικρή αναφορά!! Πέρασαν αρκετές ημέρες και βλέπουμε να γίνεται προσπάθεια να μην δοθεί δημοσιότητα στο πολύ σημαντικό περιστατικό.

Ο λόγος είναι απλός, υπάρχει προσπάθεια κάλυψης των τεράστιων ευθυνών, αφού οι αποφάσεις για την απολιγνιτοποίηση και την υποβάθμιση του λιγνίτη έχουν οδηγήσει σε εγκατάλειψη των ορυχείων, σε ανύπαρκτες συντηρήσεις, σε τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και στα ορυχεία αλλά και στις μονάδες.

Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, με πολλές υπερωρίες και έχουν σταματήσει ή έχουν μειωθεί οι συντηρήσεις αφού υπάρχει η δικαιολογία ότι ο λιγνίτης τέλος.

Αυτή την φορά δεν είχαμε θύματα καθαρά από θέμα τύχης, όμως με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα , δυστυχώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για όλους και η πιθανότητα σοβαρού ατυχήματος είναι πολύ μεγάλη.

δείτε μερικές φωτογραφίες από την ζημιά στον εκσκαφέα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου