Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ο Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή, 2020.

Με τη διαβεβαίωση ότι «δεν θα δοθούν μπόνους όσο διαρκεί η κρίση, στηρίζουμε αυτή την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ» επιχείρησε να διαφύγει ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας από τη συζήτηση για τα μπόνους στα γαλάζια παιδιά. «Γεννάν και τα κοκόρια για τα

γαλάζια παιδιά στη ΔΕΗ», σχολίασε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑΣ Σωκράτης Φάμελλος υπενθυμίζοντας ότι το 2021 το κόστος διοίκησης αυξήθηκε κατά 65% σε σχέση με το 2020, ότι δόθηκαν 5.270.000 ευρώ για αμοιβές στελεχών το 2021, ενώ αυξήθηκαν οι γενικές διευθύνσεις και οι διευθύνσεις της ΔΕΗ. «Είναι πολιτική επιλογή τα μπόνους και οι μισθοί των διευθυντών», τόνισε ο Σ. Φάμελλος κάνοντας λόγο για αμοιβές που «προκαλούν ίλιγγο».

Μάλιστα έθεσε το ζήτημα του μπόνους σε μετοχές υπογραμμίζοντας ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είπε ψέματα ισχυριζόμενη ότι δεν είχαν αγοραστεί οι μετοχές για να μοιραστούν στα γαλάζια golden boys. «Θα τους δώσετε και μετοχές δωρεάν; Υπάρχουν μετοχές αξίας 16 εκατ. ευρώ. Θα τους τα δώσετε; Λένε ότι όσο διαρκεί η κρίση δεν θα ασκηθεί το δικαίωμα. Όμως οι μετοχές αγοράστηκαν. Είναι 705.841 μετοχές», είπε ο Σ. Φάμελλος τονίζοντας ότι «ψευδώς δήλωσε η διοίκηση της ΔΕΗ πως δεν αγοράστηκαν οι μετοχές». 

«Έχουμε μια εταιρεία που επεκτείνει τη δραστηριότητά της», απάντησε ο Κ. Σκρέκας υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν επενδυτές που αγοράζουν ΔΕΗ γιατί πιστεύουν ότι είναι ισχυρή, κάνει επενδύσεις και δημιουργεί χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» και ότι «η βαριά βιομηχανία της χώρας στηρίζεται επειδή έχει βασικό πάροχο τη ΔΕΗ». «Ζει ο Σκρέκας στην Ελλάδα;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τον υπουργό αν του αρέσει που η ΔΕΗ είχε 70 εκατ. υπερκέρδη ακόμα και με το πόρισμα της ΡΑΕ.

 

www.avgi.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου