Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΗ: Επιστολή τελεσίγραφο στις ενεργοβόρες βιομηχανίες για νέες ταρίφες από αρχές του έτους

deh_agios_dhmhtrios

Προειδοποίηση για άρση εκπροσώπησης σε όσους δεν προχωρήσουν σε νέες συμβάσεις - Σε 15 μέρες λήγουν οι συμβάσεις με την βιομηχανία, έρχεται έκρηξη ενεργειακού κόστους

Την προσγείωση σε εξωπραγματικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας φέρνει η νέα χρονιά για δέκα μεγάλες ενεργοβόρες μονάδες της βιομηχανίας καθώς τέλος του έτους εκπνέουν οι διετείς συμβάσεις με τη ΔΕΗ.

Ήδη, η Επιχείρηση έχει ενημερώσει με επιστολή της τις τελευταίες μέρες τις υπόλογες βιομηχανίες ότι από αρχές του έτους τα τιμολόγια θα προσαρμοστούν στις τιμές της αγοράς (indetex). Επικαλούμενη μάλιστα τον Κώδικα Προμήθειας υποστηρίζει ότι όποιες βιομηχανίες δεν προχωρήσουν σε νέα σύμβαση μέσα σε ένα εύλογο διάστημα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε άρση του μετρητή που σημαίνει ότι θα πάψει να τις εκπροσωπεί.

Στα τέλη του έτους λήγουν μεταξύ άλλων οι συμβάσεις της Βιοχάλκο του ομίλου Στασινόπουλου, της χαρτοποιίας ΜΕΛ, της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 του Τιτάνα και στα τέλη του 2023 της Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Οι βιομηχανίες που σε 15 μέρες ολοκληρώνονται οι συμβάσεις τους με τη ΔΕΗ ζουν με τη σκληρή αβεβαιότητα της επόμενης μέρας και πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση ώστε να εξασφαλίσουν μια κυβερνητική στήριξη που θα τις βοηθήσει να έχουν ένα σταθερό τιμολόγιο, όπως συμβαίνει και με άλλες βιομηχανίες στο εξωτερικό.

 

Μαριάννα Τζάννε

www.protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου