Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα ΣΗΘΥΑ στον ΑΗΣ Καρδιάς – Στόχος η τροφοδοσία των τηλεθερμάνσεων της Δυτ. Μακεδονίας

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μονάδα ΣΗΘΥΑ στον ΑΗΣ Καρδιάς – Στόχος η τροφοδοσία των τηλεθερμάνσεων της Δυτ. Μακεδονίας

Την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία νέου Σταθμού Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) εγκατεστημένης ισχύος 105,34 MWe και θερμικής ισχύος τουλάχιστον 65 MWth στο χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς αποφάσισε η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ.

Ο νέος σταθμός ΣΗΘΥΑ θα κατασκευαστεί για τη διασφάλιση της

τροφοδοσίας με θερμική ενέργεια των συστημάτων τηλεθέρμανσης των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας μετά την απόσυρση των ατμοηλεκτρικών λιγνιτικών μονάδων της περιοχής. 

Ο σταθμός θα αποτελείται από εννιά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, καθένα από τα οποία θα αποτελείται από μία μηχανή εσωτερικής καύσης με καύσιμο φυσικό αέριο και ηλεκτρογεννήτρια. 

Τα καυσαέρια της κάθε μηχανής εσωτερικής καύσης, καθώς και το κύκλωμα ψύξης θα τροφοδοτούν με θερμότητα αντίστοιχα δύο εναλλάκτες για την εξυπηρέτηση του δικτύου τηλεθέρμανσης.

Ο σταθμός ΣΗΘΥΑ θα διασυνδεθεί με το δίκτυο 400kV, μέσω δύο νέων μετασχηματιστών 400/33-33kV και 340/170-170 MVA έκαστος, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στις θέσεις των υφιστάμενων Μ/Σ ανύψωσης των μονάδων 1 & 2 του ΑΗΣ Καρδιάς. 

Στο έργο προβλέπεται η εγκατάσταση επιπλέον ενός Μ/Σ ανύψωσης τάσης 11/33kV καθώς και νέου Υποσταθμού (Υ/Σ) Ζεύξης 33kV, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στο υφιστάμενο κτίριο συντήρησης Μ/Σ, εντός του ΑΗΣ Καρδιάς.   


energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου