Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Μπήκαν οι υπογραφές για τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Προσωπικού ΔΕΗ

Μπήκαν οι υπογραφές για τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Προσωπικού ΔΕΗ

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) Προσωπικού ΔΕΗ ΑΕ, μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, καθώς και των πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών της ΓΕΝΟΠ.

Πρόκειται για την πρώτη ΕΣΣΕ που υπογράφεται μεταξύ επιχείρησης και εργαζομένων που είναι προϊόν διαπραγμάτευσης, καθώς οι μέχρι τώρα συμβάσεις εφάρμοζαν νόμους, μνημονιακούς και μη.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο πρόεδρος Αντώνης Καρράς και το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, η Γενική Δ/ντρια Ανθρωπίνων Πόρων Αλ. Παπαγεωργίου και τα στελέχη της Δ/νσης Ανθρωπίνων Πόρων που είχαν και την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, καθώς και τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΓΕΝΟΠ.


Σάκης Μάστορας και Παύλος Μουρατίδης (Γραμματέας και Πρόεδρος Σπάρτακου) κατά την υπογραφή της ΕΣΣΕ

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» ο Γ.Γ. του Σωματείου «Σπάρτακος» Σάκης Μάστορας: «Πρόκειται για την πρώτη ΕΣΣΕ που υπογράφηκε και ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης. Είναι πολύ σημαντική η ΕΣΣΕ και το πρόσημο είναι θετικό και στο ζήτημα των αυξήσεων (αύξηση που δίνεται για πρώτη φορά μετά το 2007) αλλά και γιατί στον νέο κανονισμό συμμετέχουν πλέον και οι νέοι συνάδελφοι».

Σε σχέση με τους νέους εργαζόμενους στην επιχείρηση, ο κ. Μάστορας διευκρίνισε ότι συμπεριλαμβάνονται και όσοι προσλήφθηκαν μετά την 1/1/19, με κανονισμό και μισθολόγιο ανάλογο των συμβάσεων που είχαν υπογράψει.

Η σύμβαση θα έχει ισχύς μέχρι και την 21η Μαρτίου του 2027.

 

e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου