Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Διακοπή ρεύματος για 100.000 νοικοκυριά – Οι Πάροχοι μηνύουν τον ΔΕΔΔΗΕ όταν δεν εκτελεί τις εντολές

Διακοπή ρεύματος για 100.000 νοικοκυριά – Οι Πάροχοι μηνύουν τον ΔΕΔΔΗΕ  όταν δεν εκτελεί τις εντολές

Οι ιδιώτες πάροχοι έχουν κινηθεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν αποζημιώσεις. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, έχουν εκδοθεί από την αρχή του έτους πάνω από 100.000 οι εντολές για διακοπή ρεύματος από

τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι 25.000 έχουν ήδη εκτελεστεί και αυτό γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στους τεχνικούς της ΔΕΗ ώστε να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης οι ιδιώτες πάροχοι έχουν πλέον κινηθεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ επειδή δεν έχουν εκτελεστεί όλες οι εντολές και ζητούν αποζημιώσεις.

«Το 2020 και το 2021 δεν είχαμε το χρηματιστήριο Ενέργειας. Το έφερε ο κ. Χατζηδάκης που μας έλεγε ότι θα έχουμε φτηνή ενέργεια. Είχαμε πει από τότε ότι θα ακριβύνει το ρεύμα κατά 30% και έγινε 60% και 70% ακριβότερο. Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι εντολές για διακοπή σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Δεν πρέπει να κοιτάμε τις εντολές σε σχέση με πέρυσι. Άλλο πέρυσι, άλλο φέτος. Ο λογαριασμός είναι πλέον υψηλότερος από μία σύνταξη ή έναν μισθό. Δεν έχουμε εικόνα αν είναι ευάλωτα νοικοκυριά ή όχι. Εμείς εκτελούμε εντολές. Το μόνο που ξέρουμε είναι αν υπάρχει οξυγόνο, αφού προηγουμένως έχει ενημερωθεί επισήμως ο ΔΕΔΔΗΕ», είπε αρχικά ο πρόεδρος των Τεχνικών της ΔΕΗ μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις των καταναλωτών απέναντι στους τεχνικούς που κόβουν το ρεύμα, ο κ. Μανιάτης δήλωσε: «Έχουμε δεχθεί παλιότερα και πυροβολισμούς και ξυλοδαρμούς. Προσπαθούμε να το προλάβουμε όλο αυτό. Επισημάναμε και ζητήσαμε από την κυβέρνηση να κάνει κάτι γι’ αυτό γιατί την πληρώνουν οι τεχνικοί χωρίς να φταίνε. Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, τους πολίτες, να στηρίξουμε τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις σε έναν μήνα. Σε αυτή τη λογική λειτουργούμε. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε πολιτικές αντιπαραθέσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Μανιάτης μίλησε με αριθμούς, αναφορικά με τις εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης, αλλά για αυτές που έχουν ήδη εκτελεστεί. Σύμφωνα με τα όσα είπε, μόνο χθες, Πέμπτη, εκδόθηκαν 870 αιτήσεις, ενώ από την αρχή του έτους έχουν εκδοθεί συνολικά 100.000 εκ των οποίων το 25%, δηλαδή οι 25.000 έχουν ήδη εκτελεστεί. «Δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό», είπε και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό δεν έχουν γίνει όλες», αποκαλύπτοντας ότι: «οι ιδιώτες πάροχοι έχουν κινηθεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν αποζημιώσεις επειδή δεν έχουν εκτελεστεί οι εντολές για διακοπές ρεύματος».

 

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου