Σάββατο 30 Απριλίου 2022

“Ταβανόπροκα” ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη και CVC : “Σιγά μην φορολογήσει το αγαπημένο του fund που πήρε το 17% της ΔΕΗ! Πάνω από 1,5 δις η αισχροκέρδεια στην χονδρική ρεύματος”

FT: Προς το χρηματιστήριο του Άμστερνταμ οδεύει το CVC Capital | Ειδήσεις  για την Οικονομία | newmoney

«Για να μην έχει απορίες ο κ. Οικονόμου η αισχροκέρδεια στην χονδρική ρεύματος ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ – Θράσος να μιλά και για μαλλί και για κουρεμένους, όταν έχουν κουρέψει με τους λογαριασμούς ρεύματος όποιον μιλάει ελληνικά»

Με δηκτικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δήθεν ” ο Αλ Τσίπρας πήγε για

μαλλί και βγήκε κουρεμένος”. Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αφήνει έντονες αιχμές για τη σχέση Μητσοτάκη με το fund CVC που σαρώνει επί της διακυβέρνησής του, τις εξαγορές στην Ελλάδα ενώ με κυβερνητική πρωτοβουλία πήρε και το 17% από το φιλέτο όπως αποδεικνύεται, της ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Το θράσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κυβερνητικού του εκπροσώπου κ. Οικονόμου ξεπερνάει κάθε όριο.

Εδώ και οκτώ μήνες σφυράνε κλέφτικα για την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Βουλή κάτω από τη πίεση του Αλέξη Τσίπρα, ο κος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να τα αναγνωρίσει και να εξαγγείλει φορολόγησή τους 90%.

Εδώ και ενάμισι μήνα όμως, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, πέρα από το να κοροϊδεύουν τους πολίτες, πετώντας το μπαλάκι στη ΡΑΕ, η οποία ακόμη μελετάει την «άσκηση».

Και σήμερα, σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν το θράσος να μιλάνε και για μαλλί και για κουρεμένους, όταν έχουν κουρέψει με τους λογαριασμούς ρεύματος όποιον μιλάει ελληνικά.

Για να μην έχει λοιπόν καμία απορία ο κος Οικονόμου, η αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική του ρεύματος, με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ, είναι πλέον βέβαιο ότι είναι μεγαλύτερη του 1,5 δις που είχε εκτιμήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Ο κος Μητσοτάκης που προφανώς δε θα τολμήσει να φορολογήσει το αγαπημένο του fund που πήρε το 17% της ΔΕΗ, ούτε τους αγαπημένους του ιδιώτες παραγωγούς, προσπαθεί μάταια επι ενάμισι μήνα να κουκουλώσει τα υπερκέρδη, κρυπτόμενος πίσω από την αδυναμία της ΡΑΕ, που την έχει αφήσει απογυμνωμένη από προσωπικό, να καταθέσει έγκαιρα τα ακριβή στοιχεία.

Όσο κι αν προσπαθήσει όμως, μάταιος κόπος, γιατί τα νούμερα είναι νούμερα και δε κρύβονται, όσες αλχημείες και όσους συμψηφισμούς και αν επιχειρήσουν.

 

thefaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου