Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Λογαριασμοί ρεύματος: Μάχη για να τα βγάλουν πέρα δίνουν οι πολίτες

Λογαριασμοί ρεύματος: Μάχη για να τα βγάλουν πέρα δίνουν οι πολίτες - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Αγωνία των πολιτών για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Τι αναφέρουν στην κάμερα του Newsbomb.gr όσοι προσέρχονται για να πληρώσουν ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών τους που ανέρχονται σε αρκετά ευρώ. Οι δυσκολίες για τα νοικοκυριά.

 Η ενεργειακή κρίση που έχει επηρεάσει όλη την Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να αφήσει την Ελλάδα έξω από το ράλι των ανατιμήσεων ειδικότερα στις τιμές του ηλεκτρικού

ρεύματος. Μπορεί η χώρα να βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην τιμή της μεγαβατώρας, πλην όμως οι αυξήσεις είναι αρκετά μεγάλες και δυσκολεύουν τους πολίτες. Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης «ανακούφισαν» ένα μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Το Newsbomb.gr βρέθηκε σε κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ και κατέγραψε την αγωνία των πολιτών για τους επερχόμενους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι περισσότεροι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της ενέργειας, ενώ είναι αρκετοί αυτοί που αγωνιούν για το μέλλον καθώς ήδη δυσκολεύονται «να τα βγάλουν πέρα», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

 Πολλοί είναι οι καταναλωτές που αναφέρουν πως πρόσεχαν τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος όλο αυτό το διάστημα, έτσι ώστε να μην έρθει αισθητά αυξημένος ο λογαριασμός. «Όταν έρθει ο κύριος λογαριασμός θα δούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά πολίτης στο Newsbomb.gr.

Αρκετοί είναι αυτοί που είδαν τον λογαριασμό να είναι διπλάσιος από το συνηθισμένο, γεγονός που τους έχει προβληματίσει ιδιαίτερα και τους οδηγεί στη διαδικασία του διακανονισμού.

Λογαριασμοί που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ οδηγούν τα νοικοκυριά σε απόγνωση. Ειδικότερα αυτά στα οποία εργάζεται μόνο ένα μέλος της οικογένειας, «στενάζουν» υπό το βάρος των ανεξόφλητων λογαριασμών και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Και σε αυτή την περίπτωση, ο διακανονισμός είναι μονόδρομος και οδηγεί τους καταναλωτές στο να αναζητήσουν λύσεις έτσι ώστε να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

«Προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα», λένε οι πολίτες που εξέρχονται από το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ ενώ σε δεινή θέση βρίσκονται και οι συνταξιούχοι. «Συνταξιούχος στην Ελλάδα και να τα βγάλεις πέρα;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ένας από τους πολίτες που μίλησαν στο Newsbomb.gr.

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου