Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο με πολιτική αλλαγή θα μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο με πολιτική αλλαγή θα μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Η Ελλάδα είναι πάλι πρωταθλήτρια της ΕΕ στην τιμή του ρεύματος» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας μάλιστα τη λίστα με τις τιμές που έχει η ενέργεια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τον κατάλογο, στην Ελλάδα, η τιμή της ενέργειας εμφανίζεται να είναι στα ύψη 287,45 ευρώ ανά μεγαλωβατώρα, ενώ ακολουθούν η Βουλγαρία και η Ουγγαρία με

246,54 και 254,20 ευρώ αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή την επίσκεψη του στην Ρεβυθούσα.

«Τα  νοικοκυριά και επιχειρήσεις άρχισαν να παίρνουν νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ξεπερνούν ακόμα και το μισθό τους και ο κ. Μητσοτάκης από τη Ρεβυθούσα πουλάει φούμαρα για τη διεθνή συγκυρία, μήπως και κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη στήριξη της αισχροκέρδειας.

Την ώρα που η Ελλάδα για πολλοστή φορά είναι σήμερα πάλι πρωταθλήτρια στο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την κοροϊδία», ανέφεραν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Και πρόσθεσαν πως «οι πολίτες έχουν καταλάβει: Μόνο η πολιτική αλλαγή και οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μειώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σύντομα θα στείλουν το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη και τα golden boys του»

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στην ακρίβεια, σημείωσε ότι «το ζήτημα παίρνει πλέον διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, αντίστοιχης με αυτήν της περιόδου 2010-2014». «Τα καρτέλ συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα και η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, προκειμένου αυτά να επιστραφούν στους καταναλωτές».

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, έκανε λόγο «για καθήλωση των μισθών από τότε που ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στην εξουσία». «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που ο κατώτατος μισθός το 2022 είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010», ανέφερε και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για «άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, κάτι που θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά και την ακρίβεια».

 

 

www.newsit.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου