Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Τι απαντούν κύκλοι της ΔΕΗ σε δημοσιεύματα για επένδυση του Γ. Στάσση στη Τζιά

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την κατασκευή κατοικίας στην Τζια από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, κύκλοι της ΔΕΗ επισημαίνουν τα εξής:

Ο κ. Στάσσης προχώρησε στην αγορά του οικοπέδου στο νησί το 2018, πολύ πριν αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ, κάτι που έγινε τον

Αύγουστο του 2019. Η αίτηση για την άδεια οικοδόμησης κατατέθηκε τον Μαΐο του 2019 και η έγκριση από το αρχιτεκτονικό συμβούλιο έγινε τον Ιούνιο του 2019, πριν τις τελευταίες εκλογές, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι, ο κ. Στάσσης πριν αναλάβει καθήκοντα στη ΔΕΗ επί  τουλάχιστον μια 15ετία διατέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος (CEO) της Enel, στο εξωτερικό, με μισθούς πολλαπλάσιους σε σχέση με τις σημερινές απολαβές του στη ΔΕΗ.

Σημειώνουν δε πως η απόκτηση της έκτασης και η ανέγερση δύο κατοικιών συνολικού εμβαδού 759 τ.μ. έχει καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα. Ο κ. Στάσσης είναι πολιτικός μηχανικός και το 2018, μια περίοδο που η Ελλάδα έβγαινε σταδιακά από την οικονομική κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια  επένδυση στο real estate σε ένα νησί του Αιγαίου, με στόχο την εκμετάλλευση των κατοικιών.

«Είναι άστοχο και παραπλανητικό να επικαλούνται  τα δημοσιεύματα μια επένδυση ενός στελέχους που υπηρέτησε επί χρόνια σε πολυεθνικές και είχε την οικονομική δυνατότητα, με τη σημερινή του ιδιότητα ως προέδρου και CEO της ΔΕΗ και τουλάχιστον ανοίκειο να τη συνδέουν με  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο τα νοικοκυριά με τους λογαριασμούς ρεύματος», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

 

www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου