Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΗ / Επιβραβεύουν τα γαλάζια golden boys για την αισχροκέρδεια στο ρεύμα

Ο Γιώργος Στάσης της ΔΕΗ

Τη διατήρηση των προκλητικών υπεραμοιβών των γαλάζιων στελεχών της ΔΕΗ ενέκρινε χθες Τετάρτη (14/12) η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης με σύντομες και απλές διαδικασίες και ισχύ για τέσσερα χρόνια, ενώ η ενεργειακή κρίση και

η ακρίβεια σαρώνουν νοικοκυριά και μικρομεσαίους.

Όλα τα πακέτα αποδοχών και παροχών των μελών του Δ.Σ. και των στελεχών της ΔΕΗ, δηλαδή σταθερές και μεταβλητές (μπόνους-υπερμπόνους) αποδοχές, κίνητρο επιβράβευσης (δωρεάν μετοχές), αμοιβές συμμετοχής σε συνεδριάσεις Δ.Σ. και Επιτροπών, αυτοκίνητα, προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης κ.ά, μαζί με τη στοχοθεσία, που η ίδια η διοίκηση αποφασίζει, περιλαμβάνονται στην τροποποίηση της πολιτικής αποδοχών, που πήρε χθες το πράσινο φως από τους μετόχους.

Προφανώς διατηρούνται τα γνωστά μπόνους (+50% επί των τακτικών αποδοχών για τους τρεις πιο υψηλόβαθμους και γενικούς διευθυντές, +30% για διευθυντές και +20% για βοηθούς διευθυντές/διευθυντές κλάδου), τα έξτρα μπόνους «υπερεπίτευξης στόχων» με προσαύξηση κατά 50% και οι δωρεάν μετοχές της ΔΕΗ για τα στελέχη - που έχουν... αυγατίσει από το 2019.

Το 2021 μόνο για τον πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο και τους δύο αναπληρωτές του οι συνολικές αποδοχές ανήλθαν σε 733.195 ευρώ, με 339.000 ευρώ να αναλογούν στον επικεφαλής της ΔΕΗ. Συνολικά οι ετήσιες μεικτές αποδοχές του Δ.Σ. έχουν αυξηθεί την περίοδο 2019-2021 κατά 214,50%...

Επίσης, εγκρίθηκαν τα εξής:

- Η σύσταση Επιτροπής Προμηθειών από τον διευθύνοντα σύμβουλο, που είναι και πρόεδρός της, και τυχόν αναπληρωτές διευθύνοντες και γενικούς διευθυντές (υποστηρικτικών λειτουργιών, νομικών υποθέσεων και εταιρικής διακυβέρνησης, και οικονομικών υπηρεσιών), η οποία προστίθεται στα όργανα διοίκησης της εταιρείας.

- Η διαδικασία πρόσληψης και η πολιτική αποδοχών των γενικών διευθυντών εγκρίνονται πλέον από το Δ.Σ. και όχι από τη γενική συνέλευση.

- Η Επιτροπή Αμοιβών και Προσλήψεων μετονομάζεται σε Υποψηφιοτήτων, Αμοιβών και Προσλήψεων.

- Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου από πέντε γίνονται έξι και στη θέση του επιπλέον μέλους εκλέγεται ο Χ.Σ. Γκλαβάνης.

 

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου