Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Προτιμητέος επενδυτής στη διεθνή ανταγωνιστική διαδικασία της Piraeus Equity Partners για 46 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών

Piraeus Equity Partners: Συμφωνία εξαγοράς από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 46 MW

Στο πλαίσιο διαγωνισμού της Piraeus Equity Partners, ανακηρύχθηκε  ως προτιμητέος επενδυτής η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπεγράφη η συμφωνία  πώλησης (SPA) των μετοχών εταιρειών στις οποίες ανήκουν εν λειτουργία αιολικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας, συνολικής ισχύος 44 MW και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 2 MW. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας, με συμμετοχή ελληνικών και διεθνών επενδυτικών επιχειρήσεων, στην οποία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

κρίθηκε ως προτιμητέος επενδυτής.

«Ευχαριστούμε τους  συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για το έντονο ενδιαφέρον τους. Η Piraeus Equity Partners μέσω  του πλειοδοτικού διαγωνισμού, έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων της», ανέφερε ο κ.  Ίων Τσάκωνας, διευθύνων σύμβουλος της Piraeus Equity Partners.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, δήλωσε: «Πιστοί στη στρατηγική μας συνεχίζουμε με επιτυχία τη δέσμευση μας να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο μας ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην ελληνική κι όχι μόνο αγορά ενέργειας. Η ολοκλήρωση της απόκτησης  αυτών των 46 ΜW θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου μας να γίνουμε ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας». 

Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό τους συνήθεις όρους και εγκριτικές διαδικασίες.

Η Grant Thornton υπήρξε χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η KLC Law Firm νομικός σύμβουλος της Piraeus Equity Partners. Την ομάδα της της ΔΕΗ Ανανεώσιμες υποστήριξαν σε αυτή τη συναλλαγή η Eurobank, μέσω της διεύθυνσης Investment Banking ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, η Reed Smith ως εξωτερικός νομικός σύμβουλος, η KPMG ως λογιστικός και φορολογικός σύμβουλος και η TÜV Austria Hellas ως τεχνικός σύμβουλος.

Μέσω της συγκεκριμένης συναλλαγής, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αποκτά έργα ΑΠΕ ισχύος 46 MW, τα οποία συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση του συνολικού χαρτοφυλακίου της, αλλά και στη διαφοροποίησή του με προσθήκη μεγάλου μέρους αιολικών πάρκων. Κατ’ επέκταση, επιτυγχάνεται διαφοροποίηση κινδύνου του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ με προσθήκη ισχύος αιολικών πάρκων, η οποία συμπληρώνει το σημαντικό χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών πάρκων και υδροηλεκτρικών έργων που κατέχει ο όμιλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες» επικρατεί, ξανά, σε ανοιχτή ανταγωνιστική διαδικασία όπου το «παρών» δίνουν μεγάλοι διεθνείς παίκτες. Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στη στρατηγική διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου τόσο οργανικά, όσο και μέσω εξαγορών, στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

 

https://energypress.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου