Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Στον Εισαγγελέα Κοζάνης για να σταματήσουν οι εργασίες στην «Πτολεμαΐδα 5» απευθύνθηκε το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας – «Μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας 1000 εργαζομένων» λέει ο Π. Πλακεντάς – «Οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν να κάνουν με χρήματα»

Στον Εισαγγελέα Κοζάνης για να σταματήσουν οι εργασίες στην ... 
Επιτακτικό αίτημα να κλείσει λόγω των περιοριστικών μέτρων εξάπλωσης του κορωνοϊού το εργοτάξιο στην υπό κατασκευή λιγνιτική μονάδα «Πτολεμαΐδα 5», έθεσαν με κοινή τους συνέντευξη τύπου χθες το πρωί, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Εορδαίας Τάσος Τσιλφίδης και ο δήμαρχος
Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Μάλιστα η υπόθεση έφτασε εκτός από τα …αυτιά της κυβέρνησης και σε αυτά της Εισαγγελίας Κοζάνης.
Ο Τάσος Τσιλφίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών που έχουν γίνει και τις παρεμβάσεις που ζητήθηκαν  από το πολιτικό προσωπικό, τη δημοτική αρχή, τους βουλευτές και το υπουργείο, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Μάλιστα ενέργειες και  παρεμβάσεις έγιναν και σε βουλευτές και στον κ. Παναγόπουλο πρόεδρο της ΓΣΕΕ και η απάντηση του Χατζηδάκη, σύμφωνα με τον κ. Τσιλφίδη ήταν «όσο χρόνο θέλει να πάει πίσω το έργο η ΤΕΡΝΑ, μπορεί»,. Την ίδια απάντηση έδωσε και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, προσέθεσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Το έργο να σταματήσει ζήτησε και η Φ. Γεννηματά της Πτολεμαΐδα 5 γιατί δουλεύουν 1000 άνθρωποι μέσα σε ένα εργοτάξιο, κάτι που είναι επικίνδυνο για τη συνάθροισή τους.
Η μονάδα θα πρέπει να πάει στο καθεστώς των 800 ευρώ για να σταματήσει, προσέθεσε ο κ. Τσιλφίδης, μάλιστα, λέγοντας πως έκανε παρέμβαση στον εισαγγελέα για το θέμα, καθώς δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός. «Απευθύνθηκα στον Εισαγγελέα Κοζάνης και ζήτησα παρέμβαση. Ό,τι μέσα είχα τα είχα εξαντλήσει όλα για αυτό και ζήτησα παρέμβαση Εισαγγελέα και μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά», είπε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται μια παρέμβαση άνωθεν»
Εδώ και καιρό κανείς εν παίρνει την απόφαση να την κλείσει, είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, τονίζοντας πως υπάρχουν σωρεία καταγγελιών από πολίτες στο δήμο, που έχουν να κάνουν με συνωστισμό πολλών ανθρώπων σε ένα χώρο, είτε κατά τη διάρκεια της προσέλευσης, είτε κατά της εργασίας τους.
Ο κ. Πλακεντάς ευχαρίστησε, μάλιστα όλους τους βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης που έκαναν παρεμβάσεις, ενώ χαιρέτησε την απόφαση να ζητηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο η 15νθήμερη παύση λειτουργίας της μονάδας.
«Χρειάζεται μια παρέμβαση άνωθεν», τόνισε ο κ. Πλακεντάς, καλώντας την κυβέρνηση να αναβάλλει και να αναστείλει τις εργασίες στην Πτολεμαΐδα 5, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται. Μάλιστα θα σταλθεί κοινό έγγραφο προς την κυβέρνηση. «Οφείλουμε να μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων, το κάνουμε δημόσια και πρέπει να εισακουστούμε».
Μάλιστα ο κ. Πλακεντάς είπε πως είναι ήδη έτοιμη μηνυτήρια αναφορά που δεν έχει κατατεθεί, ενώ στις διευκρινιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Τσιλφίδης απάντησε πως το πρόβλημα στο πάγωμα των εργασιών είναι οικονομικό, μιας και το πάγωμα των εργασιών θα έχει οικονομικό αντίκτυπο και αυτό δεν πρέπει να ισχύει γιατί το κόστος το μεγαλύτερο είναι ανθρώπινο και είναι οι ανθρώπινο.
«Οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν να κάνουν με χρήματα», είπε και ο κ. Πλακεντάς, ζητώντας από την κυβέρνηση να κλείσει τη μονάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου