Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

“Πτολεμαϊδα V” Σολομώντεια λύση για το εργοτάξιο

 
Σολομώντεια λύση για το εργοτάξιο κατασκευής της μονάδας “Πτολεμαϊδα V” της ΔΕΗ βρήκε τελικά η κυβέρνηση, με την Πολτική Προστασία να “παίρνει” επάνω της την αναστολή των εργασιών, κάτι που αποτελούσε αίτημα σχεδόν όλων των φορέων της περιοχής τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Δυτική  Μακεδονία παρουσιάζει αρκετά υψηλό αριθμό κρουσμάτων
κορωνοϊού σε σχέση με τον πληθυσμό της και υπήρχαν εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια των εργαζόμενων.
Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση φαίνεται ότι έπαιξε η κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και το Εργατικο Κέντρο της περιοχής, το οποίο φάνηκε έτοιμο να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, αν συνεχίζονταν οι εργασίες.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η απόφαση για την αναστολή των εργασιών καθυστερούσε εξ’ αιτίας των ρητρών περί καθυστέρησης παράδοσης του έργου.
Τη λύση έδωσε με τη δήλωσή  του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος χθες κατά τη βραδυνή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του εργοταξίου για 30 ημέρες, για προληπτικούς λόγους στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας.
Κύκλοι της ΔΕΗ ανέφεραν ότι η ευθύνη λειτουργίας του εργοταξίου ανήκει αποκλειστικά στην ανάδοχο εταιρία  και εποπτεύεται από την ΔΕΗ. Η λειτουργία των άλλων μονάδων της εταιρίας ηλεκτρισμού στην περιοχή συνεχίζεται απρόσκοπτα με το προσωπικό που έχει οριστεί ως κρίσιμο. Το υπόλοιπο υποστηρικτικό προσωπικό εναλλάσσεται σε εβδομαδιαίες βάρδιες. Η ΔΕΗ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της σε σχέση με την απολύμανση, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τον τρόπο προσέλευσης στην εργασία, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.


www.businessenergy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου