Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Φάμελλος: Να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε νερό και ενέργεια κατά την πανδημία

Φάμελλος: Να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε νερό και ενέργεια κατά την πανδημία 
Επικοινωνία Φάμελλου - Χατζηδάκη
«Αυτή τη στιγμή, η ελληνική κοινωνία βιώνει κάτι πρωτόγνωρο, δεν έχουμε ακόμη περάσει τα δύσκολα και για αυτό πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση, καταθέτοντας προτάσεις και τη διάθεσή μας για συνεργασία, όπως κάναμε, ως ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή αυτής της κρίσης. Άρα δεν είναι η ώρα για μικροκομματικές και συνδικαλιστικές τοποθετήσεις από τη ΝΔ, ούτε η ώρα να ωραιοποιείται το έργο της κυβέρνησης και του
Πρωθυπουργού»
«Χρειάζεται πολύ ακόμη δουλειά ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας, καθώς εχθές ο κύριος Μητσοτάκης, τριάντα ώρες μετά τις ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργών, άλλαξε τα εξαγγελθέντα μέτρα. Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα στα οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση και επεξεργασία, γιατί παρατηρείται προχειρότητα και τα μέτρα αλλάζουν κάθε δύο μέρες»
«Ακόμα δεν έχουμε δει δημοσιευμένες, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τις εξαγγελίες της Τετάρτης, για να καταλάβουμε ποιες κοινωνικές ομάδες θα στηριχθούν, με ποια ποσά και ποιες ρυθμίσεις. Ακόμη, χθες το βράδυ, ο Πρωθυπουργός άλλαξε τους δικαιούχους. Υπάρχει λοιπόν, μεγάλη ανησυχία και αγωνία σε πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, στους ωρομίσθιους εργαζόμενους αλλά και τους αγρότες, οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στις κατηγορίες που αφορούν τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Ant1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσωπική του επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, στον οποίο κατέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης λόγω κορονοϊού. «Ζήτησα από τον κύριο Χατζηδάκη να μη γίνει καμία διακοπή παροχής ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου την περίοδο που διανύουμε, να παγώσουν, το επόμενο διάστημα, οι οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων, ειδικά των πιο αδύναμων, καθώς και να μην πραγματοποιηθεί καμία αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, μέχρι το τέλος του 2020 διότι, μαθαίνουμε ότι κάποιες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), την τελευταία εβδομάδα, λαμβάνουν αποφάσεις αύξησης των τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 17%. Ζητάμε ακόμη, ως ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των οφειλών των πιο αδύναμων, όσων έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας, των επιχειρήσεων που έκλεισαν ή βρίσκονται σε ιδιαιτέρως δυσμενή θέση, από το Υπουργείο Οικονομικών, όπως μαθαίνουμε ότι έχει προβλεφθεί σε άλλες χώρες όπως στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Περιμένουμε η κυβέρνηση να τοποθετηθεί σύντομα, δημόσια, για αυτές μας τις προτάσεις, γιατί πληθαίνουν οι πληροφορίες περί επιστολών αποκοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, αυτές τις ημέρες, σε ευάλωτες οικογένειες και μάλιστα για την πρώτη κατοικία τους».
Κλείνοντας, ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους υγειονομικούς της χώρας μας καθώς έχουν, αυτή τη στιγμή, τον πιο δύσκολο ρόλο, δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή, και όχι ένα εφάπαξ επίδομα, ως δώρο Πάσχα.  ​

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου