Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

"Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Χανιά θέλει προσωπικό για να λειτουργεί ομαλά"

Σημαντικές επισημάνσεις κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα.
Θέματα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας ενόψει του καλοκαιριού είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, με τη διεύθυνση και το προσωπικό της ΔΕΗ, κατά την επίσκεψή του στο εργοστάασιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα όπου συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους Χανίων Τάσο
Αλόγλου και Στέλιο Μιχαηλάκη.
Όπως τόνισε ο Διευθυντής Κλάδου ΑΗΣ Χανίων κ. Γιάννης Κοκκινάκης, "Φέτος το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προτείνει την εγκατάσταση 80 πρόσθετων ΜW και τα έχει εγκρινει η ΡΑΕ ώστε να γίνουν στη συνέχεια οι σχετικοί διαγωνισμοί. Δεν θα έχουμε ενεργειακό πρόβλημα το καλοκαίρι. Ο χώρος ο απαιτούμενος για ΗΖ είναι ο Αθερινόλακος αφού αυτά τα μηχανήματα είναι που κάνουν και τον περισσότερο θόρυβο. Θα προτιμηθεί η πιο οικονομική λύση". 
Το συγκεκριμένο μέτρο, δηλαδή του "μικρού καλωδίου"  είναι προσωρινό για τους επόμενους τρεις μήνες αφού στη συνέχεια η ενέργεια θα προέλθει από το "μεγάλο καλώδιο", το μεγάλο έργο διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο. 
Ελλείψεις στο προσωπικό
Ο κ. Κοκκινάκης μάλιστα επεσήμανε ότι ο ΑΗΣ Χανίων θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργεί. Η μείωση τα τελευταία χρόνια είναι ιδιατέρως σημαντική.
"Έγινε μια καλή κουβέντα. Η ΔΕΗ θα πρέπει να δει τις επόμενες κινήσεις πως θα διατηρήσει το προσωπικό στο επόμενο διάστημα. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει φύγει το 40% του προσωπικού χωρίς να έχει αντικατασταθεί", επεσήμανε ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΗ κ. Κώστας Ηλιάκης.
"Συναντηθήκαμε με διοίκηση και εργαζομένους της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα για να ενημερωθούμε για την πορεία λειτουργίας και υλοποίησης των έργων σε σχέση με τη μικρή διασύνδεση που είναι σε εξέλιξη και πως θα είναι όλα καλά τους θερινούς μήνες. Είδαμε επίσης την πορεία συνολικού σχεδιασμού σε σχέση με την κατασκευή του "μεγαλού καλωδίου" που αλλάζει τα ενεργειακά δεδομένα στην Κρήτη και στα Χανιά. Καθώς επίσης και την ανάγκη κάλυψης θέσεων από προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του εργοστασίου". τονισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε τέλος και στις καθυστερήσεις της ολοκλήρωσης του έργου στην πλατεία της Σούδας που άπτονται των υπογειοποιήσεων των καλωδίων. "Το έργο προχωράει. Ο Δήμος είναι διατεθημένος να καταθέσει το όποιο επιπλέον κόστος απαιτείται. Σύντομα το έργο θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία"
Ο Δήμαρχος Χανίων ενημερώθηκε πρώτα για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου από τη Διεύθυνση και εν συνεχεία είχε συζήτηση με τους εργαζομένους.
Δείτε δηλώσεις τόσο του Δημάρχου Χανίων, όσο και του Διευθυντή της ΑΗΣ Χανίων αλλά και του προέδρου των εργαζομένων: ΕΔΩ
 
 
 
 
 flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου