Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε ρεύμα και καύσιμα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε ρεύμα και καύσιμαΠροανήγγειλε κάποιες αλλαγές, όπως στις βάρδιες της ΔΕΗ, οι οποίες θα είναι πλέον δύο, κάτι που θα ισχύσει και για το φυσικό αέριο
Σαφή διαβεβαίωση στους πολίτες ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την παροχή ρεύματος, φυσικού αερίου αλλά και με την τροφοδοσία υγρών καυσίμων παρείχε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι ο ίδιος

και το επιτελείο του είναι σε συνεχείς επαφές και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα τροφοδοσίας.
«Οι ενεργειακές εταιρείες δεν έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν  ή να υπολειτουργήσουν. Εάν κλείσουν, θα ''πέσει'' η χώρα» υπογράμμισε, λέγοντας πως με αυτοθυσία όλοι «κάνουν το καλύτερο για να μείνει όρθια η χώρα».
Μάλιστα, προανήγγειλε κάποιες αλλαγές, όπως στις βάρδιες της ΔΕΗ, οι οποίες θα είναι πλέον δύο, κάτι που θα ισχύσει και για το φυσικό αέριο.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα διαθέτει απόθεμα υγρών καυσίμων και πώς τα πρατήρια πώλησής τους  θα παραμείνουν ανοιχτά.
Αναφορικά με τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε λόγο πώς πρόκειται για ζήτημα «αυτοπειθαρχίας και κοινωνικής ευθύνης το πόσο θα περιοριστεί ο ιός», επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να μείνουν οι πολίτες σπίτι και ειδικότερα οι ευπαθείς ομάδες.
Τέλος όσον αφορά το ζήτημα της εκκλησίας, σημείωσε ότι  «ως κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».
Υποστήριξε, έτσι, ότι «σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουμε πιο αυστηρή προσέγγιση. Είμαστε σε συναγερμό και κινούμαστε σε όλα τα επίπεδα αντιμετώπισης της καταιγίδας που χτύπησε τόσο τη χώρα μας όσο και τον υπόλοιπο κόσμο» επισήμανε ο υπουργός.
www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου