Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΔΕΗ: Καθυστέρηση στην επίδοση λογαριασμών - Οδηγίες στους καταναλωτές

ΔΕΗ: Καθυστέρηση στην επίδοση λογαριασμών - Οδηγίες στους καταναλωτές 
Δεν θα χαθεί η έκπτωση συνέπειας εξαιτίας καθυστέρησης στην επίδοση λογαριασμών, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
ο τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μετά τις 14.02.2020 παρατηρήθηκαν, σε ορισμένες περιοχές της Επικράτειας, καθυστερήσεις στην επίδοση λογαριασμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της ότι η καθυστέρηση δεν
οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα και ότι προχωρά σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος, αλλά και για να μην υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση από τη μη έγκαιρη παραλαβή των λογαριασμών. Συγκεκριμένα, οι πελάτες που δεν έλαβαν εγκαίρως τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, δεν θα χάσουν την έκπτωση συνέπειας, ούτε θα επιβαρυνθούν με τόκους υπερημερίας.
Πάντως, η ΔΕΗ καλεί τους πελάτες της να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας της στην εφαρμογή e-bill (https://www.dei.gr/EBill), προκειμένου να λαμβάνουν έγκαιρα και ηλεκτρονικά το λογαριασμό τους, αλλά και για να επωφεληθούν από όλες τις επιπλέον δυνατότητες που τους παρέχει η συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς και προς «για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».
Επιπλέον, «όλοι οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να ενημερωθούν για το ύψος του λογαριασμού τους και τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, από το τηλεφωνικό κέντρο 11770 και να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους εύκολα και χωρίς καμία επιβάρυνση, μέσω της ιστοσελίδας της επιλέγοντας την Ηλεκτρονική Πληρωμή Λογαριασμού (www.dei.gr/epayment)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μέτρα προστασίας εργαζομένων - πελατών

Εξάλλου, η ΔΕΗ ανακοίνωσε αναβάθμιση των μέτρων προστασίας εργαζομένων και πελατών από τον κορονοϊό σε ορυχεία, μονάδες παραγωγής, καταστήματα και γραφεία, με ισχύ έως και τις 10 Απριλίου.
Συγκεκριμένα:
  •  Οι σταθμοί παραγωγής και τα ορυχεία λειτουργούν με το προσωπικό, που έχει χαρακτηρισθεί ως κρίσιμο (προσωπικό βάρδιας και το απολύτως απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό). Το μη κρίσιμο υποστηρικτικό προσωπικό εναλλάσσεται σε εβδομαδιαία βάση. Το υπόλοιπο προσωπικό παραμένει σε κατ' οίκον επιφυλακή με άμεση ετοιμότητα ενεργοποίησης και εργασία από το σπίτι (όπου είναι εφικτό).
  •  Τα εργοτάξια θα λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό για την επίβλεψη του εργολάβου. Το λοιπό προσωπικό θα βρίσκεται σε κατ' οίκον επιφυλακή.
  •  Τα καταστήματα της ΔΕΗ θα παραμείνουν ανοικτά μόνο για τη λειτουργία των ταμείων και με ελεγχόμενη προσέλευση των πελατών, καθώς και καταγραφή τους κατά την είσοδο. Για την αποφυγή συνωστισμού και την προστασία της υγείας των πελατών και των εργαζομένων συνίσταται στους πελάτες να εξυπηρετούνται από το τηλεφωνικό κέντρο 11770 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο https://www.dei.gr/contact και να προτιμήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές χωρίς καμία επιπλέον χρέωση από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, στο σύνδεσμο https://www.dei.gr/epayment.
  •  Το υπόλοιπο προσωπικό της εμπορίας θα χωριστεί σε δύο ομάδες, οι οποίες θα λειτουργούν εκ περιτροπής σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν σε κατ' οίκον επιφυλακή ως εφεδρεία ή με τηλεργασία.
  •  Στις επιτελικές κεντρικές υπηρεσίες, οι απολύτως κρίσιμες δραστηριότητες θα εξυπηρετούνται από δύο ομάδες προσωπικού σε ποσοστό 50% του συνόλου του προσωπικού, οι οποίες θα εργάζονται εκ περιτροπής σε εβδομαδιαία βάση. Το υπόλοιπο προσωπικό (μη κρίσιμων δραστηριοτήτων) θα παραμένει σε κατ' οίκον επιφυλακή και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα εργάζεται εξ αποστάσεως (τηλεργασία).
  •  Ποσοστό 50% των στελεχών όλων των επιπέδων ανά Διεύθυνση, Κλάδο και Υπηρεσιακό κλιμάκιο θα παραμένει με εκ περιτροπής απασχόληση.
  •  www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου