Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Πρόσθετα μέτρα στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης για προστασία από τον κορωνοϊό

 
Το  Προσωπικό της ενημερώνει η  «ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α.Ε» για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.
Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση η «ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α.Ε» εφάρμοσε άμεσα τις οδηγίες της ΔΕΗ Α.Ε και της Πολιτείας, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία του κοινωνικού συνόλου, η υγεία των εργαζομένων της και να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η απρόσκοπτη
λειτουργία μας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Έχουν δοθεί οδηγίες για τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής, έχουν τοποθετηθεί σε όλους τους χώρους εργασίας απολυμαντικά χεριών και αντισηπτικά τα οποία ανανεώνονται συνεχώς, έχουν δοθεί γάντια μιας χρήσεως τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείτε, καθώς και μάσκες.
Τα εξειδικευμένα συνεργεία της εταιρείας, έχουν κάνει απολυμάνσεις στο σύνολο των εργασιακών χώρων (από 26.02.2020 μέχρι σήμερα) και θα συνεχίσουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το έργο τους, ιδιαίτερα στους χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως «Κρίσιμοι χώροι», ενώ έχει ενισχυθεί και το προσωπικό καθαριότητας με επιπλέον άτομα, τα οποία καθαρίζουν με μεγαλύτερη συχνότητα, με τα απαραίτητα απολυμαντικά, τους χώρους όπου κινείται το Προσωπικό.
Όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν εκτός εργασίας, προκειμένου να προστατευθούν και ήδη χορηγείται η προβλεπόμενη άδεια ειδικού σκοπού σε όσους έχουν τέκνα τα οποία παραμένουν στο σπίτι λόγω των κλειστών παιδικών σταθμών και σχολείων.
Ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο από την Πολιτεία και από τα ήδη εκπονηθέντα Επιχειρησιακά σχέδια να ληφθούν πρόσθετα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης της νόσου τα οποία συνοψίζονται ως εξής:
  • Μείωση του απασχολούμενου προσωπικού στο απολύτως απαραίτητο
  • Αποφυγή συγχρωτισμού του προσωπικού (ένα άτομο σε κάθε χώρο/ γραφείο)
  • Αποφυγή συνωστισμού στα λεωφορεία, χρήση μάσκας και γαντιών από τους επιβαίνοντες και παρότρυνση χρησιμοποίησης του Ι.Χ οχήματός του ο καθένας
  • Απαγόρευση εισόδου σε οποιονδήποτε μη έχοντα άδεια για εργασία στους χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως ’’Κρίσιμοι χώροι’’
  • Μη πραγματοποίηση συσκέψεων και αντί αυτών οι συνεννοήσεις θα γίνονται τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Καντίνες και εστιατόριο θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί
  • Απαγόρευση χρήσης ασανσέρ
  • Περιορισμός συγχρωτισμού του προσωπικού και αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, θα γίνεται με τη χρήση φιλτρόμασκας από τους συνομιλούντες
  • Απαγόρευση εισόδου επισκεπτών χωρίς άδεια από τη Δ/νση
  • Όλο το απασχολούμενο προσωπικό κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της εργασίας του και εφόσον δεν είναι μόνο του στο χώρο εργασίας, θα πρέπει να φορά γάντια και φιλτρόμασκα. Τον ίδιο εξοπλισμό θα φέρει και κατά τη μεταφορά του με τα υπηρεσιακά οχήματα από και προς το χώρο εργασίας (π.χ στα κύρια μηχανήματα )
  • Οι οδηγοί των οχημάτων θα απολυμαίνουν το όχημα που χρησιμοποιούν με απολυμαντικό, μετά από κάθε δρομολόγιο και πριν το παραδώσουν στην επόμενη βάρδια (τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων, χερούλια, πόμολα, ταμπλό). Το ίδιο ισχύει και για τους χειριστές μηχανημάτων (εκσκαφείς, απολήπτες, αποθέτες, φορτωτές, γερανούς κ.α μηχανήματα έργου).
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθύνονται πάντα στους Προϊσταμένους και στη Δ/νση.
Η Εταιρεία παρακολουθεί και επανεξετάζει καθημερινά τα νέα δεδομένα όσον αφορά την εξάπλωση της νόσου και εφαρμόζει τις οδηγίες της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων.
Η ενημέρωση καταλήγει με τον διευθύνοντας σύμβουλο της εταιρείας κ Γίδη να λέει: «Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για όσο χρειαστεί με υπευθυνότητα, ψυχραιμία, δύναμη και ομοψυχία, έχοντας στο μυαλό μας ότι τα μέτρα αυτά έχουν σκοπό την εξασφάλιση της δικής μας υγείας και των συνανθρώπων μας. Όλοι μας να ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης έχοντας κατά νου ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε…»
 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου