Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Ρύθμιση κοροϊδία - Μένει η αύξηση 728% στο πάγιο

Το λογότυπο της ΔΕΗ

Ρύθμιση που κλείνει τα μάτια στα golden boys της ΔΕΗ που αποφάσισαν να πάρουν ετήσιο μπόνους 166,5 εκατ. ευρώ στις πλάτες των καταναλωτών κατέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πρόκειται

για πλαφόν στο μηνιαίο πάγιο των παρόχων ενέργειας το οποίο ωστόσο δεν αγγίζει την ΔΕΗ αν και έκανε αύξηση 728% στο πάγιο.

«Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά, ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερ-πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις. Γι αυτό και σήμερα, φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες. Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ.

Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ -κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε τη σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάγιο της ΔΕΗ επί Νέας Δημοκρατίας έχει αυξηθεί μέσα σε τρία χρόνια κατά 821%. Έτσι, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ το πάγιο στο οικιακό τιμολόγιο Γ1 ήταν μόλις 0,38 ευρώ το μήνα, σήμερα φτάνει στα 3,5 ευρώ.

 

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου