Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Σε υψηλό ενός μήνα η μετοχή της ΔΕΗ – Ράλι έως 7% στο ταμπλό

 

Το βελτιωμένο κλίμα σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ συνιστά «σύμμαχο» στην προσπάθεια της ΔΕΗ για ανάκαμψη

Ισχυρό ράλι πραγματοποιεί σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία έπειτα από αρκετές ημέρες (από τις 21 Ιουνίου) επιχειρεί να ανακτήσει τα επίπεδα των 5,5 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι, η μετοχή της

εταιρείας ηλεκτρισμού ενισχύεται κατά 6,37% και διαμορφώνεται στα 5,425 ευρώ. Μάλιστα, νωρίτερα έφθασε έως το +7% και τα 5,47 ευρώ.  

Ο τζίρος των συναλλαγών ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, με τους επενδυτές να έχουν διακινήσει περίπου 400.000 τεμάχια

Οπωσδήποτε, το βελτιωμένο κλίμα σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ συνιστά «σύμμαχο» στην προσπάθεια της ΔΕΗ για ανάκαμψη, σε συνδυασμό με το προσφάτως ανακοινωθέν πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, το οποίο θα εγκριθεί και επισήμως στις 3 Αυγούστου. 

Ας μην ξεχνάμε ότι από τις αρχές του έτους, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, του υψηλού κόστους παραγωγής αλλά και της κοινωνικής πολιτικής -παράγοντες που περιορίζουν τις προοπτικές κερδοφορίας- η μετοχή έχει απολέσει το 45% της αξίας της, με τη βουτιά το τελευταίο 30ήμερο να αγγίζει το 10%. 

Μάλιστα, πρόσκαιρα η μετοχή υποχώρησε και κάτω του ψυχολογικού ορίου των 5 ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών. Αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση να αναλάβει δράσεις στήριξης της μετοχής, οι οποίες αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς.

 

Γεράσιμος Χιόνης

www.newmoney.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου