Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κινητοποίηση για άμεση επανεκκίνηση της 3ης μονάδας – Στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Αποτέλεσμα εικόνας για ptolemaida 3 fotia 
Την άμεση επανεκκίνηση της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας αλλά και την άμεση έναρξη κατασκευής της 5ης μονάδας, ζήτησαν εργαζόμενοι του σταθμού σε νέα κινητοποίηση του πραγματοποίησαν χθες.
Μέλη μάλιστα της τοπικής διοικούσας της ΕΤΕ-ΔΕΗ ανήρτησαν και σχετικό πανό στα κάγκελα της περίφραξης του εργοστασίου, θέλοντας να κινητοποιήσουν το δήμο Εορδαίας, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής για την ανάγκη
επαναλειτουργία της μονάδας μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία της 5ης μονάδας.
«Μαζευτήκαμε σήμερα οι εναπομείναντες εργαζόμενοι προκειμένου να διεκδικήσουμε την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας η οποία έχει καεί», δήλωσε ο εργαζόμενος στο σταθμό, Θόδωρος Σιχωνίδης. Τόνισε δε ότι από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί καταδεικνύεται ότι «η μονάδα μπορεί να επαναλειτουργήσει και με πάρα πολύ μικρό κόστος. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα ανάτασης της περιοχής μας, γιατί κάθε θέση εργασίας που χάνεται είναι και μια βαθειά μαχαιριά σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία.»
Το μέλος της κεντρικής διοίκησης της ΕΤΕ-ΔΕΗ, Μιχάλης Μήτκας, ανέφερε ότι η κινητοποίηση αυτή αποτελεί συνέχεια σχετικής σύσκεψης εκπροσώπων των εργαζομένων στο σταθμό που πραγματοποιήθηκε στην καντίνα του εργοστασίου, όπου και αποφασίσθηκε να αποσταλεί σ επιστολή προς το νέο πρόεδρο της ΔΕΗ, στην οποία τονίζονται οι λόγοι για τους οποίους ζητούν την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του σταθμού. Σημείωσε πως «στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία, το δήμο, τους βουλευτές, τους φορείς ώστε να μπουν συμπαραστάτες μας στον αγώνα για την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η κοινωνία της Πτολεμαΐδας, με μπροστάρη το δήμαρχο. Η κοινωνία πρέπει να παρασύρει τους πάντες ώστε ο δήμος μας να συνεχίσει να είναι ενεργειακός δήμος. Γιατί με το καλό να ’ρθεί και αγωνιζόμαστε για να γίνει η 5ημονάδα, αλλά θα λειτουργήσει το 2020 και ιατί αν δεν δουλέψει η μονάδα 3 δεν θα μπορούμε να ζεσταθούμε αυτοί που έχουμε τηλεθέρμανση, όχι να μιλάμε για επέκτασή της.»
Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου η “ΕΝΩΣΗ”, Γιάννης Πεσκέλογλου, τόνισε ότι το σωματείο είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων που έχουν ξεσηκωθεί με αίτημα να επαναλειτουργήσει η 3η μονάδα και πως ξ απόφαση τώρα εναποτίθεται στη διοίκηση της επιχείρησης και του Υπουργού ΠΑΠΕΝ.
Ο γραμματέας του ΣΩΠ «Σπάρτακος» και μέλος της κεντρικής διοίκησης της εξελεγκτικής του επιτροπής, Ματθαίος Μωυσιάδης, δήλωσε ότι από την 9η Νοεμβρίου όταν και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας «η θέση του προέδρου Γιώργου Αδαμίδη και της διοίκησης του σωματείου ήταν η επαναλειτουργία της 3ης μονάδας, λόγω χαμηλού κόστους και η θέση αυτή παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη.»
Στο πλευρό των εργαζομένων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας βρέθηκε και η κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Νίκος Κωτίδης, «στηρίζουμε την προσπάθεια των εργαζομένων για την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας και μέχρι την κατασκευή της 5ης μονάδας, αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου