Σάββατο 25 Απριλίου 2015

"ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΈΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΉΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ! ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΉΣ ΜΟΝΑΔΑΣ


Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 24% ανέβηκε το μερίδιο των εισαγωγών στο σύνολο της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στο πρώτο τρίμηνο 2015!
Αντίστοιχα το μερίδιο της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής περιορίστηκε στο εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό του 34%. Ευτυχώς, που τα Υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ είχαν πολύ καλές επιδόσεις εφέτος και κατάφεραν να εξασφαλίσουν το 14% του συνόλου της ζήτησης πρώτου τριμήνου 2015! Μάλιστα τα Υδροηλεκτρικά κατάφεραν να ξεπεράσουν την παραγωγή των Μονάδων φυσικού αερίου!!!!
ΑΥΞΗΜΕΝΗ "ΕΞΑΡΤΗΣΗ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα στοιχεία για τις αυξημένες εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας και,
κυρίως, η μεγάλη πτώση της λιγνιτικής παραγωγής δείχνουν μια αυξανόμενη "εξάρτηση" της Ελλάδας από την ηλεκτροπαραγωγή του εξωτερικού και από εισαγόμενες ενεργειακές πρώτες ύλες!
Τί θα γίνει όμως εάν αυξηθούν σημαντικά οι τιμές των εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και των τιμών φυσικού αερίου, χωρίς να είναι - για διάφορους λόγους - η αύξηση της εγχώριας λιγνιτικής παραγωγής ή και της υδροηλεκτρικής παραγωγής;
Μπροστά σε αυτούς τους "κινδύνους" γίνεται πολύ πιο κατανοητή η αναγκαιότητα προώθησης της κατασκευής της νέας λιγνιτικής Μονάδας Πτολεμαϊδα V!!!


ΚΙΜΩΝ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ

Από ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου