Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για την εκλογή προεδρείου του Σπάρτακου

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγωνιστικής ΣυνεργασίαςΤη Δευτέρα 6/4/2015 πραγματοποιήθηκε σύγκλιση της Ε.Ε και του Δ.Σ του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι και το νέο Δ.Σ που προέκυψε από τις τελευταίες αρχαιρεσίες θα συνεχίσει στην ίδια ρότα του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην γραμμή υπεράσπισης των επιλογών της εργοδοσίας και του κράτους.
Στην ίδια γραμμή κινούνται και οι 3 παρατάξεις   (ΔΡΑΣΕ- ΚΟΙΡΙΞΕ- ΜΕΤΑ) παρά τις επιφανειακές κόντρες, για την μοιρασιά των θέσεων της Ε.Ε, με τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν την συμφωνία τους στα κυρίαρχα ζητήματα.
Οι 3 παρατάξεις συμφώνησαν με την υπογραφή της Σ.Σ.Ε που επικυρώνει τον μνημονιακό μηχανισμό σφαγιασμού των μισθών, συμφώνησαν με την απελευθέρωση /ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την τριχοτόμηση κ.α. Σήμερα χειροκροτούν την απόφαση της κυβέρνησης για το «σταμάτημα» της παραπέρα ιδιωτικοποίησης (ΑΔΜΗΕ, «μικρή ΔΕΗ»)αποδεχόμενοι στην ουσία την μέχρι τώρα ιδιωτικοποίηση, αλλά και προτείνουν  άλλους τρόπους να προχωρήσει όπως η παραχώρηση των λιγινιτικών κοιτασμάτων Δράμας , Ελλασόνας.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Η Αγωνιστική Συνεργασία δεσμεύεται με τις δυνάμεις που έχει στο  νέο ΔΣ να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την  διεκδίκηση :
  • Υπογραφής Σ.Σ.Ε για το έκτακτο προσωπικό με βασικό μισθό 751ευρώ με όλα τα επιδόματα.
  • Την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων που καθηλώνουν τους μισθούς του τακτικού προσωπικού και αναπλήρωση των απωλειών από το 2010 και μετά.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, την κατάργηση του δουλεμπορίου με παράλληλη πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Για ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας που αποτελεί ουσιαστικό ζήτημα για όλους τους εργαζόμενους.
  • Σταθερό μέτωπο ενάντια στην απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τις συνέπειες της, αναδεικνύοντας την μοναδική φιλολαϊκή πρόταση για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας που θα λειτουργεί με γνώμονα τις εργατικές 0λαικές ανάγκες και όχι του κέρδους.
Οι αρνητικοί συσχετισμοί στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ αλλά και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να μας απογοητεύουν, δεν είναι κάτι στατικό. Η αποστράτευση και η μοιρολατρία τους δίνουν το δικαίωμα να διαιωνίζουν την εκφυλιστική κατάσταση στο κίνημα.  Καλούμε τους εργαζόμενους να προωθήσουν την οργάνωση τους, να συμβάλουν στην συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να ξεπεράσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να οργανώσουν τον αγώνας τους διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματα τους.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΕ
ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου