Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ιδιωτικά Κεφάλαια Ενδιαφέροντια για τη Διασύνδεση της Κρήτης με το Ηπειρωτικό Σύστημα της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Αποτέλεσμα εικόνας για Διασύνδεση της Κρήτης με το Ηπειρωτικό Σύστημα 
Ιδιωτικά κεφάλαια φαίνεται να ενδιαφέρονται για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρισμού. Το έργο, όπως είναι γνωστό, συμπεριλαμβάνεται στα επενδυτικά σχέδια του ΑΔΜΗΕ, ωστόσο, μια νέα πρόταση θα κομίσει ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος του ομίλου Ελλάκτωρ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, στην εκδήλωση που διοργανώνεται
μεθαύριο, Πέμπτη, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Γίρκι Κατάϊνεν, υπεύθυνου για την Εργασία, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και τον Ανταγωνισμό.
Ο κ. Κατάινεν επισκέπτεται την Αθήνα, στο διήμερο 23 και 24 Απριλίου, στο πλαίσιο του road show, για την προώθηση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιουνκέρ, που προβλέπει τη διάθεση 315 δισ. ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, κατά την τριετία 2015-2017. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του θα συναντηθεί με κυβερνητικούς εκπροσώπους, βουλευτές, επιχειρηματίες, επενδυτές, αλλά και σπουδαστές, σε μια προσπάθεια να αναλυθούν οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες που διανοίγονται από το συγκεκριμένο Επενδυτικό Σχέδιο. Ο κ. Κατάϊνεν σήμερα βρίσκεται στην Πολωνία, με το road show να «απλώνεται» σταδιακά στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Ο κ. Καλλιτσάντσης θα καταθέσει την πρόταση για τη διασύνδεση Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΕΒ, την Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 4 μ.μ., στην Αίγλη Ζαππείου, παρουσία και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ένα έργο που σχεδιάζεται χρόνια και το οποίο, όπως εκτιμάται, θα εξοικονομήσει σημαντικό κόστος για το Σύστημα Ηλεκτρισμού, προσελκύει πλέον την προσοχή και ιδιωτών επενδυτών και φαίνεται ότι αποκτά δυνατότητες υλοποίησης μέσα από τη χρηματοδότηση του πακέτου Γιουνκέρ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΑΔΜΗΕ από πέρσι έχει ξεκινήσει μελέτες για την υλοποίηση του project, που έδειξαν σε πρώτη φάση ότι είναι τεχνολογικά εφικτό με τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα. 
 
Από http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92996

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου