Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Υπογράψτε άμεσα τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ -ΔΕΗ

"Υποκρισία και επιτηδευμένη ανευθυνότητα
από τους Διευθύνοντες Συμβούλους σε ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ"
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι σε ΑΔΜΗΕ και
ΔΕΔΔΗΕ έχουν γίνει μάρτυρες μιας κακόγουστης φαρσοκωμωδίας με πρωταγωνιστές δύο εξέχοντα στελέχη
της χρεοκοπημένης πολιτικά Νέας Δημοκρατίας.
Με περισσή υποκρισία και επιτηδευμένη ανευθυνότητα, οι κ.κ. Ζωντανός και Γιαρέντης, συμπεριφέρονται ακόμη ως εκτελεστές των μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης συγκυβέρνησης.
Την ώρα που  ο αρμόδιος Υπουργός κ. Λαφαζάνης ομιλεί για ελεύθερες και συλλογικές διαπραγματεύσεις και δίνει το πράσινο φως για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. στις δύο θυγατρικές, είναι ακατανόητη η πρακτική της άρνησης από τους διορισμένους από τη Νέα Δημοκρατία,  ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ σε ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Για το ΠΑΚΕ/ΕΤΕ-Ομίλου ΔΕΗ η υποκριτική τους στάση δημιουργεί περίεργα ερωτηματικά;
- Αναρωτιόμαστε λοιπόν, μήπως οι χρυσοκάνθαροι εκλεκτοί της Λ. Συγγρού εξυπηρετούν γαλάζιες κομματικές εντολές ακολουθώντας τα χνάρια του δελφίνου Κυριάκου Μητσοτάκη που δυσανασχετεί με τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και είναι επιλεκτικός με ποιες εταιρίες πρέπει να υπογράφουν ΣΣΕ;
-  Γιατί άραγε τα συγκεκριμένα στελέχη προτιμούν να φανούν αναξιόπιστοι προς τους εργαζόμενους με απίθανα επιχειρήματα δημιουργώντας συνθήκες ανασφάλειας; 
Μήπως δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις κομματικές τους αγκυλώσεις και προτιμούν τη σύγχυση παρά την ομαλή λειτουργία των εταιριών δημιουργώντας εσκεμμένα προβλήματα στη νέα διακυβέρνηση.

Κύριε Ζωντανέ και κύριε Γιαρέντη
Η υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη μητρική ΔΕΗ πρέπει να αποτελέσει για εσάς,  ένα σημαντικό παράδειγμα σεβασμού προς τον κόπο και τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και παράλληλα αποτελεί μεγάλο δείγμα σεβασμού για τη σημασία του θεσμού των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, που προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα.
 Υπογράψτε άμεσα τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ  και μην αμαυρώνετε στο τέλος της διαδρομή σας το «νεοφιλελεύθερο όνομα σας» αλλιώς αν συμβεί το αντίθετο τότε  θα είστε μία ζωή υπόλογοι στους εργαζόμενους για την τραγική σας απραξίας.

Το ΠΑΚΕ/ ΟΜΙΛΟΥ-ΕΤΕ/ΔΕΗ ήδη έχει κινητοποιήσει τα στελέχη του για να παρέμβουν προς όφελος των εργαζομένων  και καλεί την Ομοσπονδίας και την ΕΤΕ/ΔΕΗ να λάβουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα ώστε να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό η νέα ΣΣΕ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

                  Γραφείο Τύπου ΠΑΚΕ/ΕΤΕ-Ομίλου-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου