Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΌ!!! ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΑΓΑΘΌ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!!

Κίμων Στεριώτης 
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι Κοινωνικό Αγαθό!
Η ΔΕΗ εξασφαλίζει αυτό το Κοινωνικό Αγαθό - ιδιαίτερα για τους οικιακούς καταναλωτές - με πολύ χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει και από σχετικά στοιχεία της Eurostat!
Επιπλέον, η ΔΕΗ υποστηρίζει ενεργά το θεσμό της Πολιτείας
για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) στο οποίο έχουν ενταχθεί πάνω από 615.000 νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα από χαμηλά εισοδήματα, ανεργία κλπ, εξασφαλίζοντας χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος μέχρι και 50%!!! Επιπλέον, όχι μόνο δεν κόβεται το ρεύμα στα νοικοκυριά που έχουν υπαχθεί στο ΚΟΤ, αλλά όταν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα τους εξασφαλίζονται πάρα πολλές μηνιαίες δόσεις...
Επομένως, δεν δικαιολογείται να υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ που φθάνουν τα 1.800 εκατ. ευρώ!!!

ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΑΓΑΘΌ!!!
Για να έχουμε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα - που αναμφισβήτητα είναι Κοινωνικό Αγαθό - πρέπει να πληρώνονται κανονικά οι λογαριασμοί ρεύματος...
Ομως, όπως όλα τα Αγαθά, έτσι και το Ηλεκτρικό Ρεύμα έχει ένα Κόστος Παραγωγής που θα πρέπει να καλύπτεται πλήρως!
Δεν μπορεί να υπάρχουν ζημιές για τη ΔΕΗ και κέρδη για τους ανταγωνιστές της που επιβάλλουν (!) ...τιμές πώλησης κάτω από το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ ή για τους κακοπληρωτές καταναλωτές, μικρούς ή μεγάλους!
Όταν η ΔΕΗ έχει ζημιές - επειδή Πελάτες της δεν πληρώνουν τα τιμολογια ρεύματος ή πληρώνουν τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος Παραγωγής του Κοινωνικού Αγαθού - τότε αυτό δεν μπορεί να παραχθεί, σε βάρος του Κοινωνικού Συνόλου!
Επομένως, οι εκ συστήματος κακοπληρωτές υπονομεύουν και την ομαλή παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος και τις νέες μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις που χρειάζεται το Κοινωνικό Σύνολο!

ΚΙΜΩΝ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
Οικονομολόγος


http://ec.europa.eu/…/Half-yearly_electricity_and_gas_price…–13_%28EUR_per_kWh%29_YB14.png
 http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/1/1c/Half-yearly_electricity_and_gas_prices%2C_first_half_of_year%2C_2011%E2%80%9313_%28EUR_per_kWh%29_YB14.png

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου