Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ Κίνηση ΑΝατροπής

Αποτέλεσμα εικόνας για οραματικος 

ΟΡαματικός Αυτοδιαχειριζόμενος ΣυνεταιρισμόςΔΕΗ

Ανακοίνωση 
 
για μη κατάθεση ψηφοδελτίου
 
στις εκλογές ΠΣΥΠ/ΔΕΗ


Η Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ ανακοινώνει ότι δεν κατέθεσε ψηφοδέλτιο για τις επερχόμενες εκλογές του Συνεταιρισμού επειδή δεν επιθυμεί να νομιμοποιήσει την άρνηση της Εφορευτικής να κάμει δεχτή την κρίσιμη πρότασή της για την απόλυτα αναγκαία αναβολή των εκλογών και σύγκληση έκτακτης Συνέλευσης.

Φυσικά, θα συνεχίσει τη δράση και ζητά, η πρώτη απόφαση της νέας διοίκησης, να είναι η σύγκλιση έκτακτης συνέλευσης.
(Λεπτομέρειες εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_15.html).

Με ικανοποίηση όμως διαπιστώνει ότι δημοσιοποιούνται Κινήσεις που συμμετέχουν στις εκλογές οι οποίες εκφράζουν θέσεις οι οποίες μπορούν να θεραπεύσουν τη βαριά καταστροφική κατάσταση που προκάλεσαν οι ένοχες ΓΕΝΟΠικές παρατάξεις, με κορύφωση τη σημερινή απερχόμενη διοίκηση.

Και αυτά, σε αντίθεση με τις μεγάλες προσπάθειες και θυσίες Εργαζομένων στο Συνεταιρισμό οι οποίοι διώκονται ποικιλότροπα επειδή επισήμαιναν και αρνούνταν να “καταντήσει” ο ΠΣΥΠ.

Η Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ θα τοποθετηθεί για τις εκλογές αναμένοντας και τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων.

Σήμερα, μαζί με την υπενθύμιση της Ανακοίνωσης του Σωματείουτων Εργαζόμενων στον ΠΣΥΠ συνδυαστικά με εκδικητικές μηνύσεις-διώξεις κατά της Προέδρου τους ( εδώ:http://autenergos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_20.html)
δημοσιοποιεί δύο πολύ σημαντικές Υπηρεσιακές Εισηγήσεις,από το πλήθος που διαχρονικά κατατέθηκαν στις Διοικήσεις του Συνεταιρισμού και το περιεχόμενό τους απασχόλησε ποικιλόμορφα και Συνελεύσεις:

1.
 
Η μία, είναι του 2008 μετά την αγωνιώδη απόφαση της Συνέλευσης να συγκληθεί άμεση σύσκεψη προκειμένου να εξετάσει την κρίσιμη κατάσταση και να αποφασίσει λύσεις . Φυσικά, η σύσκεψη δεν έγινε ποτέ με επιλογή της διοίκησης, η οποία είχε περίπου ίδια σύνθεση με τη σημερινή. 

2.
 
Η άλλη, κατατέθηκε στην πρώτη (μετά τη συγκρότηση σε σώμα) συνεδρίαση της σημερινής διοίκησης στην Πτολεμαΐδα, το Σεπτέμβρη 2012.

Φυσικά, μόλις αποχώρησε η Υποδιευθύντρια-Εισηγήτρια, αντί τα όργανα να προβληματιστούν και σχεδιάσουν λύσεις και να σταματήσουν όσα διαχρονικά καταστροφικά προκαλούσαν, ως συνεπή αφεντικά (και προκειμένου να την τιμωρήσουν γιατί εξέφραζε απόψεις, να εκβιάζουν ώστε να “υποκύπτει” σε αντισυνεταιριστικές πρακτικές και να της αφαιρέσουν μακρόχρονα κατοχυρωμένα δικαιώματα ) αποφάσισαν, κρυφά,την απόλυσή της ο πληροφορήθηκε τυχαία μετά 2 μήνες).
Αυτά,  συνδυαστικά με μειώσεις μισθών, εκφοβισμούς εργαζόμενων και με 
κορύφωση τις  πρωτοφανείς διώξεις/μήνυση και κατά της Προέδρου του Σωματείου.


Τα δε οικονομικά δικαιώματα   των εργαζόμενων από

 απολύσεις και μειώσεις μισθών "δωρίζονται"όπου

εισηγούνται ή  αποφασίζουν για απολύσεις και μειώσεις 

μισθών!

Όλοι οι ΔΕΗτες, και βέβαια οι συνεταίροι, (όπως και το σύνολο του συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού κινήματος) επιβάλλεται, πριν τις εκλογές να διαβάσουν και τις Ανακοινώσεις του Σωματείου και τις Υπηρεσιακές Εισηγήσεις.

Οι ένοχες παρατάξεις που σχεδιάζουν, αποφασίζουν, εκλέγουν και 

προστατεύουν “πράξεις”, πρέπει να τιμωρούνται και εκλογικά.

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΕΗ

μπορεί και πρέπει να σωθεί !


Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.-ΠΣΥΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου