Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

RENA: Οι ΑΠΕ θα αντιστοιχούν στο 40% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ως το 2030

 
Στο 40% της παραγωγικής ικανότητας ηλεκτρικού ρεύματος θα αντιστοιχεί το μερίδιο των ΑΠΕ, ως το 2030, δηλ. σχεδόν θα διπλασιαστεί εν συγκρίσει με το σημερινό μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού ΑΠΕ (IRENA).
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Adnan Amin, Γενικός Διευθυντής του IRENA, τονίζεται ότι η ανάπτυξη αυτή οφείλεται στο χαμηλότερο
κόστος της τεχνολογίας. Όπως είπε, «αναμένουμε πως με χαμηλότερο κόστος τεχνολογίας, ως το 2030 θα έχουμε μια παραγωγική ικανότητα στο παγκόσμιο σύστημα ενέργειας περίπου στο 40%, το οποίο αποτελεί εξαιρετική ανάπτυξη». Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι το μερίδιο των ΑΠΕ στο παγκόσμιο σύστημα ενέργειας είναι αυτή τη στιγμή στο 22%.
Η πραγματική πρόκληση για τις ΑΠΕ είναι να εξασφαλίσουν το μερίδιο αγοράς του αργού στα προϊόντα θέρμανσης, ψύξης και μεταφορών, ανέφερε ο Amin. «Σε ό,τι αφορά στον τομέα ενέργειας, το πετρέλαιο παίζει πολύ μικρό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας σε όλο τον κόσμο», περίπου στο 5%, επεσήμανε.
Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων τονίζει πως το ηλεκτρικό ρεύμα από την φ/β ενέργεια δέχεται μια τόνωση καθώς η τιμή της έχει μειωθεί. Παράλληλα, οι μειούμενες τιμές στο αργό έχουν κάνει τα εναλλακτικά καύσιμα λιγότερο ελκυστικά, περιορίζοντας την επένδυση σε βιοκαύσιμα, σύμφωνα με τον IRENA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου