Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Κύκλοι ΥΠΕΝ: Δυσαρεστήθηκαν πολλοί από τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων και της ΔΕΗ

 
Αναφορικά με δημοσιεύματα για την  συγκρότηση του νέου ΑΔΜΗΕ, κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνοουν ότι ο οδικός χάρτης που συμφωνήθηκε πλήρως στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, αποτυπώθηκε στον νόμο 4389/2016.
Με το άρθρο 152 του συγκεκριμένου νόμου καταργείται η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ κατά 66%, ενώ τα άρθρα 142 έως 144 περιγράφουν, εντός ενός απολύτως σαφούς
χρονοδιαγράμματος, τη διαδικασία προς τη νέα εταιρεία, προβλέποντας και τη διατήρηση  στο Δημόσιο κατ’ ελάχιστον του  51% του μετοχικού κεφαλαίου της.    
Είναι φανερό ότι έχουν  δυσαρεστηθεί πολλοί από την πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης που διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων και της ΔΕΗ και επιχειρούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν εμπόδια, «κλείνοντας το μάτι» στα συμφέροντα που επιθυμούν τόσο την ιδιωτικοποίηση  του ΑΔΜΗΕ, όσο και την υλοποίηση του σχεδίου της «Μικρής ΔΕΗ». 
Ματαιοπονούν.
Η πορεία της χώρας, σε ότι αφορά τον ενεργειακό σχεδιασμό, θα έχει το αποτύπωμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με συγκεκριμένο πρόσημο, στοχεύσεις και θετικά αποτελέσματα  που θα επιφέρουν οφέλη σε ολόκληρη την κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου