Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ώθηση στη ΔΕΗ δίνει η απόφαση για τον ΑΔΜΗΕ

Ώθηση στη μετοχή της ΔΕΗ δίνει η χθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία δημιουργεί πλέον συνθήκες ολοκλήρωσης της διαδικασίας απόσχισης του ΑΔΜΗΕ εντός του έτους, οδηγώντας τον τίτλο σήμερα να καταγράφει κέρδη 3,44%.
Άλλωστε, πληροφορίες του Capital.gr, αναφέρουν ότι από τις
30 Ιουνίου όταν και αναβλήθηκε για πρώτη φορά η Γενική Συνέλευση, μέχρι χθες, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ συνέχισαν τις διαδικασίες προετοιμασίας και ήδη έχει ολοκληρωθεί η προεργασία των τευχών του διαγωνισμού, με την δημοσίευση της διεθνούς πρόσκλησης να είναι θέμα ημερών (κάποιες πηγές μιλούσαν ακόμη και για σήμερα).
Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ συσσώρευσε ανάμεσα στο εύρος των 2,30 - 2,50 ευρώ,επιχειρώντας σήμερα να διασπάσει τα επίπεδα των 2,70 ευρώ, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για τα 3,06 ευρώ. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η επίσπευση της διαδικασίας για τον ΑΔΜΗΕ, η οποία θα έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο όταν και θα αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής, θα ανοίξει το δρόμο για τη μετοχή.

Επίσης, όπως αναφέρει το Capital.gr, διεργασίες συντελούνται και με τους πιθανούς υποψηφίους για την απόκτηση του 24%, το οποίο θυμίζουμε συνοδεύεται και με το δέλεαρ της συμμετοχής στο μάνατζμεντ, κατά το πρότυπο της συγκατοίκησης του Δημοσίου με τον ιδιώτη επενδυτή στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν συζητήσεις με τουλάχιστον δύο ενδιαφερομένους την ιταλική TERNA και το Γάλλο διαχειριστή του συστήματος RTE, στους οποίους και ποντάρει η ελληνική πλευρά ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την είσοδο ως στρατηγικοί επενδυτές στο ελληνικό δίκτυο ηλεκτρισμού.

Α. Τόμπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου