Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΜΕΤΑ εργαζομένων στη ΔΕΗ: Απάντηση στην προσπάθεια χάλκευσης των θέσεών του

 
Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) καταγγέλλει την άθλια προσπάθεια πλαστογράφησης των θέσεών του και της χρησιμοποίησης των σημάτων του και ενημερώνει τους συναδέλφους στη ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΔΕΔΔΗΕ πως η ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας εχθές σε διάφορες ιστοσελίδες όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις διακηρύξεις του, αλλά η φιλοδιοικητική οσμή που αναδύει προδίδει πεντακάθαρα τους εμπνευστές της.
Η παράταξη του ΜΕΤΑ, στη διαδικασία της ανασυγκρότησής της, πραγματοποίησε την πανελλαδική της σύσκεψη και έχει
διαχωριστεί πλήρως από τις λογικές του κυβερνητικού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού -σαν κι αυτή που η συγκεκριμένη ανακοίνωση ολοφάνερα εξυπηρετεί- και πλέον τέτοιες απόψεις ή πρόσωπα που έχουν επιλέξει, αντί της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, να ανέχονται και να δικαιολογούν την κυβερνητική πολιτική και την πρακτική της διοίκησης της ΔΕΗ, δεν έχουν καμία πλέον θέση στις γραμμές του ΜΕΤΑ.
Η «συγκατοίκηση» με παρατάξεις, ψηφοδέλτια ή άτομα που συγκροτούν τον νέο μνημονικό κυβερνητικό συνδικαλισμό είναι έξω και μακριά από τις ιδρυτικές αρχές του ΜΕΤΑ και δεν μπορεί να γίνεται αυτό ούτε σε επίπεδο κεντρικής, τοπικής ή κλαδικής παράταξης.
Το ΜΕΤΑ εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι στη διαδικασία ανασυγκρότησης και του φυσικού διαχωρισμού της από φαινόμενα εργοδοτικού συνδικαλισμού, παραγοντισμού και οποιαδήποτε σκέψης ανοχής των μνημονιακών επιλογών.
Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το 3ο μνημόνιο που έχουν συνομολογήσει με τους δανειστές οδηγούν στην πλήρη διάλυση της ΔΕΗ και η οικονομική της παράλυση είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου. Η διοίκησή της έχει τεράστιες ευθύνες, αφού διευκολύνει πλήρως τις επιλογές της κυβέρνησης και εκποιεί τη ΔΕΗ στους ιδιώτες. Σε αυτή την πολιτική κατρακύλα τους κάποιοι νομίζουν πως νομιμοποιούνται να χρησιμοποιούν ως «φύλο συκής» την παράταξη του ΜΕΤΑ για να κάνουν φτηνή μικροπολιτική και να δικαιολογούν τη μνημονιακή τους μετάλλαξη.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ που συγκροτούμε την παράταξη του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη διαδικασία ανασυγκρότησης της δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις θέσεις ούτε να ανεχτούμε οποιαδήποτε απόκλιση από αυτά που έχουμε καλέσει τους εργαζόμενους και το λαό να παλέψει.
Απαιτούμε και παλεύουμε σήμερα για:
Την ακύρωση των αποφάσεων της ΓΣ των μετόχων.
Την ακύρωση κάθε διαδικασίας διαχωρισμού και ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.
Τερματισμό κάθε διαδικασία αρπαγής πελατών και ηλεκτροπαραγωγής υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων.
Παραίτηση της Διοίκησης και προσωπικά του κ. Παναγιωτάκη που για άλλα διαβεβαίωνε όταν αναλάμβανε και ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του για την ανακολουθία των λόγων και των πράξεων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου