Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Αντιδράσεις συνδικαλιστών ενόψει του μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενο

Αντιδράσεις συνδικαλιστών ενόψει του μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων
Η αναφορά του ότι προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΗ και εταιρειών παροχής
ύδατος ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των εργαζομένων κυρίως σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα αντισταθούν σθεναρά.
«Τελικά ποιος λέει την αλήθεια; Ο πρωθυπουργός που λέει δεν πωλούνται τα νερά, ή ο υπουργός του που λέει ότι μέσα στις ιδιωτικοποιήσεις που τρέχουν είναι και οι εταιρείες νερού;», λέει στο Newpost o οργανωτικός γραμματέας ΓΣΕΕ, εργαζόμενος στην ΕΥΔΑΠ, Βαγγέλης Μουτάφης, και προειδοποιεί:
«Οι εργαζόμενοι θα αντισταθούν σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις σε κάθε περίπτωση. Το νερό δεν είναι προϊόν, είναι αγαθό».
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προαναγγέλλει και ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.
«Εν όψει ποιας εξέλιξης ερχεται η δήλωση του κ. Πιτσιόρλα και περί τίνος πρόκειται; Μιλάει για το 17% που ήδη είναι στο ΤΑΙΠΕΔ ή για κάτι άλλο; Αν πουληθεί αυτό το κομμάτι, το ελληνικό δημόσιο θα ελέγχει πια μόλις το 34% της ΔΕΗ που παραμένει στο "υπερταμείο". Αυτό  ειναι σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που εκφράστηκαν από τον πρωθυπουργό και τον συγκυβερνήτη», αναφέρει και προειδοποιεί:
«Όταν έρθει η ώρα θα είμαστε και εμείς παρόντες για να δούμε αν και ποιο κομμάτι της ΔΕΗ θα πουληθεί».

Στ. Πιτσιόρλας: Πωλούνται Εγνατία Οδός, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΗ

Στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων αναφέρθηκε εκτενώς ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή. Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πώληση της Εγνατίας Οδού, του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΗ.
«Τα προαπαιτούμενα είναι γνωστά, οι συμφωνίες είναι δεδομένες», δήλωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε:
«Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση ΔΕΣΦΑ και της Εγνατίας είναι σε εξέλιξη. Μιλάμε για μειοψηφικά πακέτα  Η πλειοψηφία θα παραμείνει στο Δημόσιο». 
Παράλληλα, όπως είπε, προχωρούν και οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΗ και εταιρειών παροχής ύδατος.
Όσον αφορά την Εγνατία Οδό, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε πως «ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Συμφωνήσαμε με Ευρωπαίους για μια πρόσκληση ενδιαφέροντος. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Πρέπει τώρα να οριστικοποιηθούν οι όροι».
«Το θέμα του ΔΕΣΦΑ βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υποβολής προσφορών», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση μέχρι τέλος του χρόνου. «Η κυβέρνηση δουλεύει με αυτόν τον προγραμματισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι «το 2016 και το 2017 έχουμε ρεκόρ δεκαετίας από άμεσες ξένες επενδύσεις» και πρόσθεσε:
«Υπάρχουν έργα που έχουν ολοκληρωθεί και έργα που είναι σε εξέλιξη. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ενεργοποιηθεί σημαντικές διαδικασίες».
«Νομίζω ότι θα γίνει η επένδυση στη Σιθωνία. Το ΤΑΙΠΕΔ ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ο χειρισμός που έγινε στο Ελληνικό για το αντίστοιχο θέμα, έδειξε ότι λύθηκε το θέμα», επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου